Tanczos Barna, ministrul Mediului: Vânzarea voucherelor RABLA PENTRU ELECTROCASNICE, ilegală

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, îi avertizează pe românii care vor să vândă voucherele obţinute în programul Rabla pentru Electrocasnice. 

"Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (...) o să ajungem la 60-0% maxim de randament.

Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei și să nu folosești... Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.

Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor.

Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii.”, a afirmat ministrul Mediului la Prima TV.

Bugetul, epuizat în jumătate de oră

 

Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a II-a a Programului "Rabla pentru electrocasnice" 2021, a fost epuizat în 35 de minute de la debut, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Cea de-a doua etapă a programului "Rabla pentru electrocasnice" a demarat vineri, la ora 10:00.

Ediţia din 2021 a programului "Rabla pentru electrocasnice" se desfăşoară etapizat, după cum urmează:

Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie);

Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 - 17 iunie);

Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie - 1 iulie), scrie Digi24.   

Studiu: Până la 5,7 milioane de locuri de muncă pot fi create în Europa până în 2030

 

Până la 5,7 milioane de locuri de muncă pot fi create în Europa până în 2030 ca urmare a investițiilor accelerate în domeniul digital și al sustenabilității, arată cel mai recent studiu Accenture.

Liderii companiilor europene estimează că redresarea după criza provocată de pandemie va dura cu șase luni mai mult față de estimările companiilor din America de Nord sau Asia, conform unui nou raport de cercetare Accenture realizat în colaborare cu BusinessEurope.

Raportul intitulat „Europe’s new dawn - Reinventing industry for future competitiveness” arată că cele mai multe joburi în Europa vor fi create în domenii precum cel al echipamentelor industriale, high-tech, software, utilități, comunicații / mass-media și industria auto.

Realizatorii studiului susțin că, pentru a crea aceste locuri de muncă, Europa va trebui însă să își consolideze poziția de lider global în industria auto, a bunurilor și serviciilor de larg consum, a utilităților și a produselor chimice și să se bazeze pe potențialul industriilor în care companiile europene sunt deja bine poziționate, cum ar fi industria aerospațială și de apărare, științele vieții și comunicații / mass-media. Oportunități există și în alte industrii, inclusiv în domeniul echipamentelor industriale, tehnologie și software, dar vor fi necesare în continuare investiții în inovație, în transformarea digitală, cât și în transformarea sustenabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel