Tanzcos Barna a mărit cotele de vânătoare ale ursului brun, chiar în ultima zi la Ministerul Mediului

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Tanzcos Barna, fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, a mărit cotele de vânătoare ale ursului brun, în ultima zi pe care și-a petrecut-o la Guvern.

 

„În Ținutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urși a amenințat tot mai mult viața oamenilor și bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja viețile și bunurile, precum și pentru a soluționa conviețuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populației de urs din România.

Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție.

Ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat fostul ministru al Mediului, pe Facebook.

Nu a fost primul exemplu în care fostul ministru al Mediului a ordonat împotriva populațiilor de urși bruni. În septembrie, anul trecut, acesta explica:

"Pe 22 septembrie, (...) am publicat pe site-ul Ministerului un nou proiect de ordin de ministru prin care propunem eliminarea imediată a exemplarelor de urs brun care atacă omul, pentru că este de nepermis ca, în cazul în care viaţa umană este pusă în pericol, în momentul în care s-a produs deja un incident de genul acesta, să se mai aştepte săptămâni întregi până la aprobarea derogării".

El şi-a exprimat atunci convingerea că se vor găsi soluţii pentru reducerea atacurilor şi "conflictelor" dintre oameni şi urşi.

"Ministerul, pentru prima dată, plăteşte la zi toate despăgubirile pentru a reduce şi presiunea cealaltă, cea la adresa fermierilor care sunt afectaţi de atacurile de urs, de pagubele create de aceste animale sălbatice. Trebuie să ajungem înapoi într-o situaţie de echilibru şi ministerul lucrează la acest lucru. Suntem convinşi că vom găsi soluţii prin care vom putea reduce efectele, vom reduce numărul de atacuri, vom reduce numărul de conflicte dintre om şi urs", a mai afirmat fostul ministru al Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel