Țara care a stabilit clar: Cum vor fi TRIAȚI pacienții COVID. Bătrânii care NU vor fi acceptați la ATI

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

O țară ar putea refuza reanimarea bătrânilor cu COVID-19, un scenariu care amintește de dezastrul cu care s-au confruntat medicii din Bergamo, Italia.

Peste 6.592 infectări şi 10 decese numai vineri, cu un raport de 494,9 de cazuri la 100.000 de locuitori. De două ori mai mare decât în ​​Italia şi în Austria, de cinci ori mai mare decât în ​​Germania. Elveţia este pe cale să fie copleşită de vârful pandemiei şi începe să ia măsuri, scrie La Stampa. Documentul întocmit de Academia Elveţiană de Ştiinţe Medicale şi de Societatea Elveţiană de Medicină Intensivă este în vigoare din 20 martie, deşi nu a fost încă adoptat oficial. 

Titlul este precis: „Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse”. La o întrebare care se pune în toate spitalele din întreaga lume, Elveția are un răspuns clar: "La nivelul B, în caz de lipsă a paturilor în terapie intensivă, nu ar trebui făcută nicio resuscitarea cardiopulmonară".

Cine nu va fi admis la ATI

La pagina 5 a documentului sunt indicate tipurile de pacienți destinați să nu fie admiși la ATI: "Vârsta peste 85 de ani. Vârsta peste 75 de ani însoțită de cel puțin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică, insuficiență renală cronică stadiul III, insuficiență cardiacă din clasa NYHA mai mare de 1 și supraviețuire estimată mai mică de 24 de luni.

La nivelul A, paturi disponibile la terapie intensivă, dar resurse limitate, criteriile pentru a nu fi admişi la reanimare sunt mai grave. Printre altele: "Stop cardiac recurent, boală oncologică cu o speranţă de viaţă mai mică de 12 luni, demenţă severă, insuficienţă cardiacă clasa IV / NYHA, boală degenerativă în stadiul final".

Scenariul care ne amintește de Bergamo

Dacă vor fi sau nu tratați va fi decizia medicilor, sau mai degrabă în funcție de numărul de paturi din spitale. Deși potrivit celor mai recente date disponibile, în Elveția încă există paturi disponibile în spitale, progresia virusului este rapidă.

Deciziile pe care medicii elvețieni le-ar putea lua în scurt timp sunt aceleași cu care s-au confruntat medicii din Bergamo, copleșiți de primul val al pandemiei, în martie. Treisprezece dintre ei scriseseră o scrisoare către New England Journal of Medicine, care făcuse înconjurul lumii: "Pacienţii mai în vârstă nu sunt resuscitaţi şi mor în singurătate fără confortul îngrijirilor paliative adecvate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel