Țara care elimină controalele pentru români pe aeroporturi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O țară elimină controalele pentru români pe aeroporturi.

Consiliul Federal  al Elveției dă undă verde ridicării controalelor la frontierele aeriene cu Bulgaria și România. La 30 decembrie 2023, Consiliul Uniunii Europene (UE) a decis ridicarea controalelor la frontierele aeriene și maritime cu Bulgaria și România. În ședința sa din 24 ianuarie 2024, Consiliul Federal Elveției a aprobat schimbul de note pentru adoptarea acestei rezoluții. Concret, pe aeroporturi nu se vor mai efectua controale pentru persoanele din Bulgaria și România.

La 30 decembrie 2023, Consiliul UE a decis în unanimitate desființarea controalelor personale la frontierele interne aeriene și maritime cu Bulgaria și România începând cu 31 martie 2024. Au fost îndeplinite condițiile formale pentru aplicarea integrală a acquis-ului Schengen de către Bulgaria și România. Acest lucru a fost confirmat cel mai recent de trei misiuni de informare în 2022 și 2023, notează Guvernul Elveției. Controalele la frontierele terestre vor rămâne deocamdată în vigoare. Cu toate acestea, Consiliul Federal al Elveției a anunțat că va lua în continuare o astfel de decizie.

Măsura, valabilă din 31 martie 2024

"Decizia Consiliului, care reprezintă o dezvoltare ulterioară a acquis-ului Schengen, a fost comunicată Elveției la 9 ianuarie 2024. În ședința sa din 24 ianuarie 2024, Consiliul Federal a aprobat răspunsul Elveției. Pentru Elveția, preluarea înseamnă în special că din 31 martie 2024 nu vor mai fi efectuate controale de identitate pentru persoanele din și către Bulgaria și România pe aeroporturi. Bulgaria și România pot, de asemenea, să elibereze vize Schengen.

Experiența cu aderarea Croației la spațiul Schengen la 1 ianuarie 2023 arată că nu se poate aștepta o creștere semnificativă a migrației ca urmare a deciziei. Instrumentele și măsurile preventive existente vor fi utilizate pentru a combate migrația ilegală și criminalitatea", mai notează Guvernul Elveției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel