Țara cu cel mai mare nivel de trai din Europa nu e pe lista românilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Diaspora românească este foarte puternică în Italia, Spania, Marea Britanie sau Germania, dar țara cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa nu este dintre acestea.

Țările cu cel mai înalt nivel de trai din Europa sunt adesea cele din nordul continentului, iar Norvegia este frecvent considerată țara cu cel mai înalt nivel de trai.

Aceasta se datorează unei economii puternice, unui sistem de asistență socială bine dezvoltat, educației de calitate, accesului la servicii medicale și unui standard de viață ridicat. Alte țări cu niveluri de trai similare includ Suedia, Danemarca, Elveția și Islanda. Aceste state se remarcă prin echitate socială, siguranță și infrastructură modernă.

Nivelul de trai în Norvegia este unul dintre cele mai ridicate din lume.

Norvegia beneficiază de un PIB per capita înalt, datorat în mare parte economiei bazate pe resurse naturale, cum ar fi petrolul și gazele naturale, dar și de un sistem social foarte bine dezvoltat.

După invadarea neprovocată a Ucrainei de către Rusia și implementarea sancțiunilor, datorită resurselor energetice mari ale Norvegiei, PIB-ul norvegian a explodat. Excedentul este unul masiv.

Norvegia oferă educație gratuită, acces universal la servicii medicale, un sistem generos de protecție socială și o rată scăzută a șomajului. De asemenea, țara se bucură de o mare stabilitate economică și politică, cu un accent major pe sustenabilitate și echitate socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel