Franţa vrea să îşi dubleze bugetul Apărării în următorii șapte ani: 413 miliarde de euro, bani pentru armată

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Franţa intenționează să concentreze o parte din bugetul forțelor armate pe reaprovizionarea stocurilor de muniție în următorii șapte ani, arată noul proiect de lege de finanțare al guvernului publicat marți (4 aprilie).

Așa-numita Lege de programare militară (LPM, ”Loi de programmation militaire”), o nouă versiune a cărei versiune a fost prezentată Consiliului de Miniștri al Franței marți dimineață, precizează planurile anuale de buget de apărare ale guvernului președintelui Macron.

În cea mai recentă versiune, Guvernul francez propune să cheltuiască 16 miliarde de euro pe ”muniții în perioada 2024-2030”.

În total, Parisul dorește să cheltuiască 413 miliarde de euro pe armată în următorii șapte ani, ceea ce ar duce la dublarea bugetului anual al forțelor armate franceze până în 2030 față de 2017.

Anunțul vine pe fundalul invaziei Ucrainei de către Rusia, care a subliniat nevoia de muniție în întreaga Europă și avantajul de a avea suficiente stocuri, în care aliații Ucrainei au săpat pentru a ajuta Kievul, scrie Euractiv.

Consolidarea și reînnoirea stocurilor

”Următorii ani trebuie să permită forțelor armate să consolideze și să reînnoiască stocurile”, se arată în textul bugetar propus, care pune un accent mai puternic pe muniție în comparație cu perioadele bugetare anterioare.

Investițiile din următorii câțiva ani ”vor promova, de asemenea, o tranziție necesară către capacități viitoare: incendii adânci, rază de acțiune crescută și găzduire îmbunătățită și muniții operate de la distanță”, se arată în text.

Prin urmare, Franța va analiza ”modernizarea rachetelor antinavă cu rază lungă de acțiune, suprimarea apărării aeriene inamice (SEAD) și capabilitățile de croazieră, interceptoarele sol-aer și aer-aer (Aster-MICA și METEOR) precum și torpilele grele F21 și blindajul antitanc (ACCP, MMP)” se arată în proiectul de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel