Țara europeană unde va deveni ilegal să mai postezi poze cu copilul pe social media

Țara europeană. FOTO: Freepik @andrey.a.v
Țara europeană. FOTO: Freepik @andrey.a.v

Țara din UE unde va deveni ilegală postarea de fotografii cu copii pe rețele de socializare. Care este impactul expunerii excesive a copiilor pe social media, potrivit Chat GPT.

În Franța ar putea deveni ilegal ca adulți să publice, în online, fără măsură, fotografii ale copiilor, iar cei vizați sunt în special acei părinți care au statul de influencer și care folosesc pozele cu copiilor pentru a obține popularitate, dar și bani pe rețelele de socializare, transmite Antena 3 CNN,

Parlamentul de la Paris dezbate o lege despre dreptul minorilor la intimitate, iar restricțiile în vizează pe influencerii părinți, care folosesc instantaneele cu proprii copii  pentru a câștiga popularitate și bani pe rețelele sociale.

Potrivit unui studiu realizat de asociația franceză Observatorul părinților peste jumătate dintre părinții din Franța au postat  fotografii cu copiilor, iar 91% au făcut asta înainte ca cei mici să împlinească 5 ani.

Impactul negativ la expunerea excesivă la social media

Unul dintre principalele pericole legate de publicarea pozelor pe social media este că odată ajunse pe internet, acestea nu doar că pot fi greu de șters, dar și pot fi folosite în scopuri ilegale, precum pornografia infantilă.

Întrebat care ar fi impactul negativ al expunerii excesive a copiilor în social media, Chat GPT susține unele dintre lucrurile pe care le-am putea gândi și singuri.

Preocupări legate de confidențialitate: Împărtășirea fotografiilor copiilor poate compromite intimitatea și securitatea acestora. S-ar putea să furnizați neintenționat informații personale care ar putea fi exploatate de persoane rău intenționate.

Siguranța online: Împărtășirea fotografiilor copiilor îi poate expune pe aceștia la potențiali prădători online sau la hărțuirea cibernetică. Fotografiile pot fi scoase din context sau folosite în scopuri necorespunzătoare.

Probleme legate de consimțământ: Pe măsură ce copiii cresc, s-ar putea să nu dorească ca fotografiile lor din copilărie să fie disponibile la scară largă pe internet. Luați întotdeauna în considerare sentimentele și consimțământul lor înainte de a le posta.

Consecințe viitoare: Imaginile postate pe rețelele de socializare pot rămâne online pe termen nedefinit, putând afecta reputația și oportunitățile viitoare ale unui copil.

Supraexpunerea: Publicarea a prea multe fotografii ale copiilor poate duce la supraexpunere și la o lipsă de limite între viața personală și cea publică”, a scris Chat GPT.

În ciuda impactul negativ, expunerea de poze cu copii pe rețelele de socializare poate să fie și bună, dacă acestea nu sunt făcute decât pentru un grup restrâns, familie și/sau prieteni de familie, care de regulă se află în alte localități decât cea unde se află familia copiilor.

Împărtășirea momentelor de bucurie: Postarea de fotografii cu copiii vă poate permite să împărtășiți momente fericite și înduioșătoare cu prietenii și familia. Aceasta poate aduce bucurie și pozitivitate în feed-ul dvs. de social media.

Consolidarea conexiunilor: Împărtășirea fotografiilor cu copii poate ajuta prietenii și membrii familiei să se simtă mai conectați la viața dvs., mai ales dacă locuiesc departe. Poate ajuta la menținerea relațiilor și poate oferi actualizări cu privire la evenimentele importante din viață.

Crearea de amintiri: Mediile sociale pot servi ca un album digital, permițându-vă să documentați creșterea și etapele importante ale copilului dumneavoastră. Puteți privi înapoi la aceste amintiri în viitor.

Sprijin comunitar: Împărtășirea experiențelor și provocărilor parentale poate duce la conversații valoroase cu alți părinți care vă pot oferi sprijin, sfaturi și solidaritate”, mai scrie Chat GPT.

Citește și: Atenție! Val de țepe, date de un furnicar de conturi false, pe grupurile de Facebook de părinți. Cum să nu vă lăsați păcăliți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel