Țara în care "NU EXISTĂ COVID-19". Negarea, principalul ALIAT

Locuitorii unei țări susțin că SARS-CoV-2 nu există la ei.

"Nu există pandemie de coronavirus în Yemen", acesta este răspunsul pe care îl puteți primi dacă întrebați pe cineva din orașul Sana'a, capitala Yemenului. Acesta este deznodământul unei investigații a reporterilor de la Sky News.

Orașul Sana'a, care este patrimoniu UNESCO, este aglomerat de cumpărători și literalmente nimeni nu poartă mască. Pe măsură ce își fac drum prin aleile înguste și străduțele antice pietruite , echipajul Sky este singurul care folosește echipament de protecție împotriva uneia dintre cele mai letale pandemii din lume, spun jurnaliștii. 

„Nu există COVID-19 în Yemen”, le spune un bărbat în timp ce alții se adună în jur, dând din cap în acord. "Nu există deloc corona ... Oamenii mint. Sunt mincinoși.", adaugă ceilalți.

Planta "minune" care ar învinge COVID-19


În sectorul khat al Orașului Vechi, unde se vând frunzele unor plante pe care le mestecă zilnic 90% din populația Yemenului, găsim un grup de oameni în negare totală a virusului, povestesc jurnaliștii. (Khat sau qat este o planta cu flori originara din Etiopia. Khat conține alcaloidul catinonă, un stimulent, despre care se spune că provoacă excitare, pierderea poftei de mâncare și euforie.)

Mai mult decât atât, există o convingere fermă că această plantă, care oferă utilizatorului o stare euforică indusă, poate ajuta la îndepărtarea infecție cu noul coronavirus.

„Ori de câte ori ai temperatură și oboseală, mesteci niște Khat și te faci mai bine”, le-a spus un bărbat echipei de la Sky News.

Întrebând un bărbat dacă s-a gândit vreodată să poarte o mască pentru protecție, răspunsul lui este unul de-a dreptul șocant: “De ce? De ce avem nevoie de măști dacă nu există corona?”

Aceasta este o atitudine comună. Yemenul a avut primul caz raportat COVID-19 pe 10 aprilie. De atunci, este greu de crezut că țara care suferă cel mai mare dezastru umanitar din lume a reușit vreodată să controleze aceasta pandemie. Cea mai mare parte a populației este clasificată ca fiind dependentă de ajutor.

Probleme mai grave decât COVID-19



Există o lipsă larg răspândită de apă curată pentru a menține standardele simple de igienă, considerate esențiale pentru a opri răspândirea virusului. Pe lângă acest aspect, infrastructura medicală e prăbușită și distrusă, incapabilă să facă față multiplelor probleme existente, cum ar fi malnutriția.

De asemenea, există un nou focar de holeră. Toți acești factori îi fac pe locuitorii Yemenului să fie vulnerabili la noul coronavirus, un virus care a cauzat pierderi inimaginabile în unele dintre cele mai bogate țări de pe planetă. Testarea și identificarea cazurilor de COVID-19 sunt practic inexistente în Yemen, ceea ce contribuie la imposibilitatea stabilirii ritmului de răspândire a virusului și a numărului de infectați sau a celor răpuși de acest virus.

Doar 4 decese COVID



În nordul controlat de mișcarea de rebeli Houthi, care controlează orașul Sana'a, numărul oficial de decese de coronavirus este de doar patru. Numărul total oficial de cazuri la nivel național este sub 2.000, cu mai puțin de 500 de decese. Acestea sunt cifre pe care doar yemeniții se simt confortabil să le creadă.

„Pe lângă tot ceea cu ce se confruntă Yemenul, acum poate adăuga și cea mai mare rată de deces neoficial de COVID-19 din lume”, a declarat Auke Lootsma, de la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Yemenul se luptă de șase ani cu un război civil, care a împărțit țara în teritoriu controlat de guvernul recunoscut la nivel internațional (susținut de o coaliție condusă de Arabia Saudită, susținută de SUA și Marea Britanie), care guvernează sudul, inclusiv orașul port Aden - și rebelii houthi din nord (susținuți de Iran) care controlează capitala, Sana'a.

Populația Yemenului, care este de 30 de milioane, suferă de greutăți inimaginabile. ONU estimează că numărul celor răpuși de Coronavirus in Yemen este unul record. Rata medie a mortalității la nivel global este de aproximativ 7%, dar în Yemen, această cifră este estimată la aproximativ 30%, conform ONU.  Din cauza lipsei datelor oficiale, înregistrarea și estimarea numărului de decese este lăsată în seama grupurilor medicale. O organizație caritabilă medicală a estimat că un număr șocant de mare de lucrători din domeniul sănătății au murit de la începutul pandemiei, in jur de 100.

Ce spun medicii din Yemen



O tânără doctoriță care lucrează la spitalul Al-Kuwait din Sana’a a declarat pentru Sky News că este încă traumatizată de numărul colegilor care au fost internați cu simptome de coronavirus și nu au supraviețuit.

„Nu vreau să mă gândesc în viitor pentru că va fi un coșmar. Încerc să evit să mă gândesc la ce va urma ...pentru că nu avem medici", a spus dr. Rania Jashan. 

În plus, există o suspiciune profundă printre mulți yemeniți cu privire la virusul în sine de unde provine și cum s-a răspândit. Practic, fiecare pacient dintre care cei cu care jurnaliștii de la Sky News au vorbit în spital, și-au manifestat teama de a primi „injecția letală”. Dr. Jashan a spus că există o convingere fermă că medicii fie răspândesc virusul, fie injectează bolnavii și îi ucid.

Mai puține donații



Într-o țară în care jumătate din facilitățile medicale nu funcționează, pandemia a dus și la reducerea donațiilor internaționale. Există, de asemenea, îngrijorări că ambele părți din acest conflict restricționează accesul la milioanele donate de către comunitatea internațională.

"Suntem deja în situație de urgență. Avem războiul și conflictul, morbiditatea și analfabetismul ... și acum avem COVID. Sperăm că o altă organizație ne va ajuta, sperăm să transmitem un mesaj lumii pentru a opri războiul și conflictul.", a spus doctorul Ahmed Al Junaid.

Medicii din spitalul Al-Kuweit au declarat că s-au ocupat de mii de cazuri de COVID, dar sponsorii lor străini își reduc donațiile, deoarece sursele oficiale sugerează că virusul este „in scădere” aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel