Țara în care sunt suspendate licențele a peste 4.900 de medici greviști

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Guvernul a lansat procedura de suspendare a licențelor a unui număr impresionant de medici greviști. Care sunt solicitările acestora. 

Guvernul de la Seul a anunțat luni că a lansat procedura de suspendare a licențelor a peste 4.900 de tineri medici care au încetat activitatea pentru a protesta față de o reformă a studiilor medicale, notează AFP, scrie Agerpres.

Astfel, guvernul ”trimite notificări administrative medicilor stagiari care au sfidat ordinele de a reveni la muncă, iar din 8 martie, acestea au fost trimise la peste 4.900” dintre ei, le-a declarat jurnaliștilor un responsabil al Ministerului Sănătății, Chun Byung-wang.

Aceste înștiințări formale reprezintă primul pas înainte de o suspendare administrativă de trei luni. O sancțiune care, potrivit guvernului, va amâna cu cel puțin un an posibilitatea pentru acești stagiari de a obține calificarea de medici specialiști.sancționați.

Mii de stagiari au încetat activitatea și au demisionat din 20 februarie pentru a protesta față de un plan al guvernului de a crește cu 65% numărul admișilor la facultățile de medicină începând de anul viitor.

Medicii, lucrători esențiali, nu pot face grevă

Luni, aproximativ 12.000 de stagiari, sau 93% din total, erau în continuare absenți de la posturile lor, potrivit ultimelor date oficiale.

Potrivit legislației sud-coreene, medicii, considerați lucrători esențiali, nu pot face grevă. Guvernul le-a dat protestatarilor termen până pe 29 februarie să revină la lucru și a ordonat o anchetă a poliției cu privire la mobilizare.

Această încetare de lungă durată a muncii a perturbat funcționarea spitalelor, forțându-le sa anuleze tratamente cruciale și operații chirurgicale.

Guvernul sud-coreean consideră că este esențială creșterea numărului de medici pentru a face față îmbătrânirii populației. Medicii greviști susțin că reforma va afecta calitatea îngrijirilor.

Dar partizanii proiectului afirmă că medicii sunt cel mai preocupați de faptul că reformele le-ar putea afecta veniturile și statutul social.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Gallup din Coreea de Sud, peste 75% dintre persoanele chestionate sunt în favoarea reformei.

Citește și: Angajații din Sănătate pichetează spitalele. ”Repetiție” pentru greva generală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel