Târgul de Crăciun din Braşov va avea deschiderea în data de 30 noiembrie. Tema aleasă este „Decembrie de poveste”

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ teksomolika
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ teksomolika

Vineri, Primăria Municipiului Brașov a anunțat că în data de 30 noiembrie va avea loc deschiderea târgului de Crăciun din Piaţa Sfatului. Tema de anul acesta va fi „Decembrie de poveste la Braşov”.

Potrivit informațiilor transmise de Primăria Brașov, lista cu cei 50 de producători, meșteșugari și comercianți a fost deja publicată și „începând cu 30 noiembrie, îi așteaptă pe brașoveni și turiști să testeze produsele locale, să descopere meșteșugurile și produsele de artizanat din zona noastră și, nu în ultimul rând, să se bucure de un ceai, un vin fiert, castane coapte sau un langoș fierbinte."

Flavia Boghiu, viceprimarul orașului, a declarat că anul acesta au primit 105 solicitări de la producători și meșteșugari.

„Și anul acesta Târgul de Crăciun le oferă turiștilor și brașovenilor, nu doar produse, ci experiențe, mai ales că, de la an la an, tot mai mulți producători și meșteșugari vor să participe la acest târg, anul acesta înregistrându-se 105 solicitări. De la gustul plăcintelor calde, al jumărilor, cârnaților și caltaboșilor așa cum se fac în zona noastră, la șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită, toate acestea vă așteaptă în Piața Sfatului, din 30 noiembrie. Vom avea și turtă dulce, ceai cald, vin fiert, țuică fiartă, sucuri naturale, castane coapte, langoș și plăcinte, dar și decorațiuni și ornamente de Crăciun. Cei care vor să cunoască Brașovul, în principal, prin ceea ce producem noi, îi așteptăm în Piața Sfatului, din 30 noiembrie și până în 7 ianuarie la Târgul de Crăciun”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Primăria a precizat că aprinderea luminițelor și deschiderea oficială a Târgului de Crăciun vor avea loc în data de 30 noiembrie. Patinoarul și 5 rulote food-truck vor fi amplasate în Piața Sf. Ioan. 

„La categoria de produse alimentare ambalate, brașovenii și turiștii vor putea achiziționa: produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, ciolan, dar și pastramă, turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă.

Meșteșugarii și artizanii le vor oferi: decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun; căciuli, mănuși și papuci de blană; decorațiuni și haine din lână împâslită.

De asemenea, vizitatorii târgului vor putea gusta langoș, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie cu fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale.", a transmis Primăria Brașov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel