Mai multe ţări din Europa au decis să închidă sau să suspende târgurile de Crăciun şi alte manifestări de sărbători, din cauza tulpinii Omicron, care se răspândeşte rapid.
Sunt, însă, câteva evenimente care nu se vor închide, iar ţările în care acestea sunt organizate aşteaptă turiştii. Iată patru destinaţii de vis la finalul celui de-al doilea an pandemic.
1. Târgul de Crăciun din Wroclaw, Polonia
Deşi nu ar fi pe primul loc în topul celor care vizitează târguri de Crăciun, cel din Wroclaw are multe de oferit vizitatorilor. Se desfăşoară în patru locaţii diferite din oraşul polonez şi este organizat anual încă din secolul al XVI-lea. Iar târgul principal, cel din piaţa Rynek, are un decor de poveste, fiind înconjurat de clădiri în culori pastelate, scrie euronews.
Turiştii se pot bucura de obiecte lucrate manual, de delicatese din întreaga lumea, dar şi de faptul că nu este nevoie de certificat verde sau de purtarea măştii la exterior. Târgul de Crăciun este deschis până pe 21 decembrie.
Vezi această postare pe Instagram
2. Satul lui Moş Crăciun, Laponia, Finlanda
Dacă eşti complet vaccinat sau dacă ai un test negativ nu mai vechi de 72 de ore, atunci călătoria în Finlanda este posibilă. Iar de acolo până în capitala Laponiei, Rovaniemi, casa oficială a lui Moş Crăciun, nu mai e mult. Spiriduşii spun, însă, că locuinţa reală a Moşului este în misteriosul loc "Ear Fell".
Satul lui Moş Crăciun este deschis, teoretic, în fiecare zi din an şi se poate ajunge acolo cu autobuzul din centrul oraşului Rovaniemi. Turiştii se pot plimba cu sănii trase de Husky sau reni, cu snowmobilele sau se pot caza într-un hotel iglu.
Iar dacă la toate astea adăugăm şi faptul că în serile de iarnă se poate vedea Aurora Boreală, vacanţa pare una completă şi de neratat.
Vezi această postare pe Instagram
Conform poveştilor, în Tallinn a fost împodobit primul brad în mijlocul unui oraş. Asta se întâmpla în 1441, dar spiritul festiv al oraşului medieval a rămas viu. Târgul de Crăciun se organizează în Piaţa Mare a oraşului, iar turiştii se pot bucura de mii de beculeţe colorate, ornamente, dar şi mâncăruri tradiţionale estoniene, cum ar fi budinca neagră sau varza acră. Târgul este deschis până pe 2 ianuarie. În Estonia poţi ajunge fără probleme dacă eşti vaccinat cu schemă completă.
Vezi această postare pe Instagram
Festivalul se desfăşura, cândva, într-o singură zi, pentru a o sărbători pe Sfânta Lucia, pe 13 decembrie. Acum, însă, durează trei săptămâni, cu activităţi precum punerea în scenă a Naşterii Domnului, povestiri festivi, dar şi un buştean Pinata, cunoscut drept caga tio.
În apropiere este şi Târgul de Crăciun, unde sunt deschise 300 de standuri, dar şi Catedrala Sagrada Familia. Târgul este deschis până pe 23 decembrie.
Măştile de protecţie sunt obligatorii acolo unde nu este posibilă păstrarea distanţei, iar numărul vizitatorilor ar putea fi limitat în weekenduri.
Vezi această postare pe Instagram
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu