Iată o listă a celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, dar şi restricţiile care se aplică în aceste state în contextul pandemiei.
Strasbourg nu este renumit doar pentru faptul că găzduieşte sediul Parlamentului European, ci şi pentru că este "capitala Crăciunului". An de an, în piaţa Kleber din centrul oraşului se aprind luminiţele de Crăciun, se deschid tarabele pline de îmbrăcăminte, decoraţiuni şi produse locale şi internaţionale. Târgul de Crăciun din Strasbourg va avea, anul acesta, ediţia cu numărul 451, după ce în 2020 a fost anulat din cauza restricţiilor pandemice. Acesta se deschide pe 26 noiembrie şi va dura până pe 26 decembrie. Masca va fi obligatorie la târg, dar nu şi certificatul verde, scrie Agerpres.
Atenție!
Începând cu data de 11 octombrie 2021, persoanele nevaccinate care sosesc din România trebuie să prezinte un test PCR sau antigen efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare sau un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infecție de cel puțin 11 zile și maximum șase luni. Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la această măsură.
Începând cu luna iunie a.c., persoanele care sosesc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte un test negativ pentru COVID-19 dacă sunt vaccinate, transmite MAE (LISTA COMPLETĂ A CONDIŢIILOR DE INTRARE ÎN FRANŢA AICI).
Târgul de Crăciun din Tallin, Estonia, a fost votat în 2018 cel mai frumos din lume. Amplasarea în centrul istoric al capitalei, dar şi bradul care domină peisajul sunt factorii care i-au adus acest statut. De altfel, se spune că Tallin a fost primul oraş european în care s-a împodobit un brad de Crăciun în zona centrală.
Târgul de Crăciun din capitala Estoniei va începe pe 26 noiembrie şi va fi deschis până pe 2 ianuarie 2022.
Persoanele care intră în Estonia pe cale aeriană trebuie să completeze declarația de sănătate. Formularul poate fi completat cu 3 zile înainte de sosire. Persoanele care sosesc cu vaporul, autocarul sau mașina sunt obligate să completeze declarația la venirea dintr-o țară aflată pe lista roșie.
Pentru perioada 15 – 21 noiembrie 2021, România (rata de infectare 724,42) se află pe lista roșie a țărilor UE, ceea ce înseamnă că sunt scutite de restricții la intrarea în Estonia doar persoanele care prezintă un certificat de vaccinare sau un certificat de recuperare în urma infectării. Persoanele care nu prezintă una dintre aceste dovezi sunt obligate să se auto-izoleze timp de 10 zile. Perioada de auto-izolare poate fi scurtată prin prezentarea unui test negativ la intrarea în Estonia (efectuat înaintea sosirii, sau imediat după sosire), urmat de un al doilea test negativ, efectuat nu mai devreme de a șasea zi de la data primului test (MAI MULTE CONDIŢII AICI).
Anual, în capitala Austriei au loc mai mult de 20 de evenimente simultan dedicate Crăciunului. Cel mai mare târg este cel din piaţa oraşului, acolo unde se servesc băuturi tradiţionale de crăciun, dar şi clasicii cârnaţi austrieci. Cu toate astea, localnicii spun că adevărata atmosferă de crăciun se resimte în târgurile de cartier, acolo unde străzile sunt împodobite, iar localnicii sunt cei care oferă bunătăţile.
Târgul de Crăciun din Viena a fost deja deschis din 12 noiembrie şi va rămâne aşa până pe 26 decembrie.
Atenţie - românii vaccinaţi au nevoie şi de test NEGATIV la intrarea în Austria
"Persoanele care călătoresc în Austria dintr-un stat/regiune menționat/ă în Anexa 1 (Andorra, Arabia Saudită, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Cipru*, Croația, Republica Coreea, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Hong Kong, Kuwait, Iordania, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macao, Malta, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Qatar, România, Rwanda, San Marino, Suedia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Taiwan, Ungaria, Uruguay, Vatican, Vietnam) și care pot furniza dovezi că în ultimele 10 zile s-au aflat pe teritoriul Austriei sau a unuia dintre statele care se regăsesc pe lista din Anexa 1, pot intra în Austria fără înregistrare prealabilă și fără să intre în carantină, cu prezentarea unei dovezi de risc epidemiologic redus, astfel:
- Prezintă rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (valabilitatea să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (valabilitatea să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor);
- Prezintă un certificat de vaccinare cu un ser autorizat (VEZI AICI CONDIŢIILE)
Cu maşina, cel mai rapid putem ajunge la Budapesta pentru un târg de Crăciun spectaculos. Vecinii noştri au anunţat deja că târgul din Budapesta, care va avea loc în Piaţa Vorosmarty, se va desfăşura în perioada 19 noiembrie - 31 decembrie. Vizitatorii sunt aşteptaţi cu produse tradiţionale, mâncăruri şi băuturi, dar şi cu jucării confecţionate manual.
Cetățenii străini nu pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor strict reglementate. Restricțiile cauzate de situaţia epidemiologică din Ungaria vor rămâne în vigoare, aplicându-se concomitent cu reglementările incluse în cadrul acordurilor bilaterale sau deciziilor unilaterale adoptate de Ungaria privind recunoașterea certificatelor de imunitate / adeverințelor de vaccinare.
Pe cale rutieră, feroviară şi fluvială
Pot călători în sau tranzita Ungaria fără restricții privind situația epidemiologică persoanele care intră pe teritoriul statului ungar din România, Croația, Austria, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Ucraina.
Restricțiile de intrare în Ungaria au fost ridicate şi pentru minorii nevaccinaţi în vârstă de până la 18 ani, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi, dacă sunt însoţiţi de persoane adulte, conform legii, la trecerea frontierei.
Pe cale aeriană
În cadrul călătoriilor cu avionul (zboruri comerciale), cetăţenii români trebuie să prezinte adeverința de vaccinare împotriva COVID-19 sau Certificatul digital al UE privind COVID-19, indiferent de statul din care sosesc. (MAI MULTE DETALII AICI)
În cazul cetăţenilor români care nu prezintă adeverinţa de vaccinare sau nu intră în Ungaria pe cale rutieră şi feroviară din România, Croația, Austria, Slovacia, Slovenia şi Serbia se menţin în continuare condiţiile de intrare în Ungaria aplicabile cetăţenilor străini.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News