Târgul de Crăciun organizat de Primăria Generală a Capitalei a dezamăgit în acest an. Dar, în București, sunt și alte variante de petrecere a timpului liber, bucurându-vă de magia Crăciunului.
Nicușor Dan, primarul municipiului București, a dezamăgit bucureștenii. Târgul de Crăciun low-cost, din centrul Capitalei, dar și lipsa ornamentelor care să împodobească Bucureștiul, fac sărbătorile mai triste. Singurele ornamente sunt instalațiile aruncate în copaci. Pe lângă acest aspect, Târgul de Crăciun, organizat de PMB în Piața Universității, este unul cu taxă, cu acces restrâns. În schimb, oamenii se înghesuie la intrarea în târg.
Nu mai trecem în revistă lista de nemulțumiri cu privire la Nicușor Dan și organizarea Capitalei pentru Crăciun, ci târgurile de Crăciun din Capitală ce pot aduce magie în sufletele bucureștenilor, mici și mari.
Târgul de Crăciun organizat de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" este poate cel mai așteptat. Va fi deschis în 3 decembrie și va dura până în 31 decembrie 2021.
Târgul de Crăciun de la Operă se va întinde pe o suprafață de 12.000 de mp. În mijlocul târgului de Crăciun, va fi un patinoar, atracția principală. Va fi, de asemenea, o scenă a colindătorilor, vor fi spectacole ale copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai.
Vizitatorii se vor bucura în Atelierele Spiriduşilor şi diferite workshopuri, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC - trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii, dar şi cu trăsura cu cai, de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.
”West Side Christmas Market” s-a deschis în 25 noiembrie iar cei care l-au vizitat deja pare că l-au apreciat. Rămâne deschis până în 26 decembrie, în intervalul 12:00 – 20:00.
Târgul are un brad natural împodobit, înalt de opt metri, în ghiveci, ce va fi replantat după eveniment, dar și un Moș Crăciun, de cinci metri, alături de alte personaje fantastice, bucuria celor mici, care, de asemenea, se vor putea plimba cu trenulețul sau da în carusel.
Târgul are și un patinoar de 1.000 de mp. O oră pe gheață costă 10 lei. În weekend, costă 25. Cei care nu au patine, mai plătesc încă 15 lei.
Nu lipsesc nici vinul fiert, turta dulce, cozonacii, plăcintele și bucatele tradiționale. Sunt 30 de căsuțe împodobite ce oferă diferite produse de Crăciun. ”Meșterii vin și ei cu noua colecție de globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente pentru brad.” mai anunță Primăria Sectorului 6.
”Moș Crăciun există și s-a hotărât să aducă o mulțime de cadouri pe Insula Fundeni (Familyfest Island), pentru toți copiii care au fost cuminți, de pe 1 până pe 25 decembrie. Insula lui Moș Crăciun este singurul Târg de Crăciun din sectorul 2, unde părinții și copiii sunt așteptați să viziteze T-Rex Parc - cel mai mare parc de dinozauri animatronici, să se joace ore-n șir la Arena Pac Pac, să mănânce bunătățuri tradiționale românești și să asculte cele mai frumoase colinde.
Pe Insula lui Moș Crăciun, avem cel mai mare brad de Crăciun, multe căsuțe cu produse tradiționale, locuri special amenajate pentru concursuri cu o mulțime de premii, precum și zona de servit masa lângă sobele în care trosnesc lemnele de foc. Sărbătorile de iarnă nu au fost, niciodată, mai luminoase și mai pline de viață decât anul acesta, în care toți sperăm să revenim la normalitate...
Insula lui Moș Crăciun se deschide pe 1 decembrie la ora 10.00 iar programul târgului este de vineri până duminică, de la orele 10.00 la 20.00. Accesul pe Insula lui Moș Crăciun se face conform hotărârilor CNSU și a normelor sanitare în vigoare.
Intrarea și parcarea sunt gratuite!” arată un comunicat de presă, primit pe adresa redacției.
Dacă știi și tu un eveniment de Crăciun în București (dar și în țară), care te-a impresionat, dă-ne un mail pe [email protected], dar și pozele făcute de tine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu