În unele orașe germane, târgurile de Crăciun au rămas deschise, în ciuda unor măsuri adoptate la nivel național.
Cu o lună înainte de sărbători, pieţe tradiţionale de Crăciun urmează să fie deschise luni în mai multe oraşe din Germania, transmite DPA, citat de Agerpres.
Însă, în alte oraşe, organizatori au decis să anuleze aceste evenimente tradiţionale din cauza pandemiei. De exemplu, pieţele de Crăciun din oraşele Nuremberg, Dresda şi München se numără printre cele care nu se vor deschide luni.
În pofida creşterii tensiunilor din cauza înmulţirii accelerate a cazurilor de infecţie, mari pieţe de Crăciun ar urma să fie deschise luni în Berlin, Frankfurt, Karlsruhe, Hamburg, Bremen, Hanovra, Kiel, Luebeck şi Catedrala de la Koln.
În funcţie de landul în care sunt amplasate şi de modul în care vor fi puse la punct, reguli diferite se vor aplica pentru aceste pieţe de Crăciun, de la regulamentul 3G (vizitatorii trebuie să vaccinaţi, vindecaţi sau testaţi) şi până la 2G (au acces doar vizitatorii care au fost vaccinaţi şi care s-au vindecat).
Mari pieţe de Crăciun funcţionează deja în oraşe precum Essen, Duisburg, Dortmund, Dusseldorf şi Freiburg, precizează DPA.
Târgul de Crăciun din Piața Mare din Sibiu se va deschide în acest an în 26 noiembrie, iar accesul se va face pe baza certificatului verde, au anunțat joi organizatorii.
„În mod normal, în weekendul care urmează ar fi fost începutul, n-a fost posibil anul acesta. Pentru un astfel de eveniment pregătirile durează câteva săptămâni, iar în perioada când trebuiau să înceapă, lucrurile nu arătau prea bine din punct de vedere al pandemiei și a fost clar că mai trebuie să așteptăm. Între timp, am amânat deschiderea pentru 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce restricții există și în funcție de acestea, ce putem organiza”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că Târgul de Crăciun va fi organizat în Piața Universității. Contextul pandemic permite o aglomerare de doar 30%, asta deși spațiul în care va fi organizat e deja unul mic. Poate, din acest motiv, dar și din altele, financiare, a fost decis accesul cu taxă la Târgul de Crăciun din București. Dacă scopul a fost evitarea aglomerării, va fi atins. Nicușor Dan se lăuda că Târgul de Crăciun nu va costa municipalitatea nimic, anunțând și ”alte surprize”: ”În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun”...citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News