Tăriceanu, după acordul anunțat de Iohannis: Vrea să ne înveţe cum e cu şmecheriile

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat, după ce Klaus Iohannis a anunțat acordul național pe care-l propune partidelor politice.

"Primul lucru pe care doresc să îl subliniez este că la consultările de la Cotroceni, preşedintele nu a făcut nici cea mai mică menţiune în legătură cu acest subiect. Acest anunţ nu face decât să deturneze sensul referendumului. Referendumul a fost clar, referitor la temele legate de justiţie şi nu a fost vorba despre parcursul european a României (...) Este o deturnare a sensului referendumului. Ar fi fost normal să ne aducă la cunoştinţă intenţia de a propune un astfel de pact. După cinci ani în care a făcut doar să semene dezbinare, nu a avut niciun proiect consistent pentru România. Acum, cu acest pact încearcă o mişcare pentru realegerea lui ca preşedinte. Dacă m-am uitat şi am înţeles bine, parcă ne-ar face chiar o propunere celor din coaliţie să îl susţinem la alegerile prezidenţiale. Este un pic cam mult să-i dăm posibilitatea să fie şi arbitru şi jucător, să aibă şi membrii echipei, şi mingea. Nu se poate. E mult prea mult.

Cred că fiecare trebuie să îşi vadă rolul şi prerogativele pe care le are în baza Constituţiei. Nu mai vorbesc despre faptul că eu cred că sunt foarte puţini romani care ar fi de acord că România să îşi cedeze o parte din suveranitatea ei către Comisia de la Veneţia. A spus că toate legile să fie aprobate doar cu aprobarea Comisiei de la Veneţia, care are şi un rol consultativ, nu doar consultatativ. Mi s epare nepotrivită cest demers pentru că este o altă şmecherie. Cred că domnul Iohannis, în loc să vină de la Sibiu şi să ne arate ce înseamnă comportamentul nemţesc - un om, un cuvânt - vrea să ne înveţe, la Bucureşti, cum e cu şmecheriile. E păcat! România nu are nevoie de şmecheri. Are nevoie de oameni serioși care să îşi inteleagă rolul în societate, atribuit de Constituție. Un astfel de demers miroase de la distantă ca o capcană sau că o jucărie prin care președintele încearcă să mai adauge o şansă în plus la alegeri", spune Călin Popescu Tariceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel