Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a participat, astăzi, alături de secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai și președintele ALDE Galați Cristian Dima și președitnele ALDE Brașov, Stelian Fedorca, la Colegiul Național al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.
Ședința a reunit peste 60 de oameni de afaceri, președinți ai structurilor regionale CNIPMMR din toată țara.
”Avem nevoie să construim”
Călin Popescu Tăriceanu a le-a spus membrilor CNIPMMR: ”Ştiu că sunt multe probleme de rezolvat în acest domeniu și tocmai de aceea consider că aceste dialoguri sunt importante, pentru a vedea cum putem să le rezolvăm cel mai bine. Vă asigur că veți găși în mine, în colegii mei din ALDE, un receptor favorabil tuturor problemelor cu care se confruntă. Vreau să instituționalizăm aceste întâlniri într-un dialog permanent. Personal, consider că, în România, avem mai mult nevoie să construim - iar mediul de afaceri are un rol esențial din acest punct de vedere -, decât să ne irosim energiile în dispute sterile. Mediul de afaceri are o contribuție importantă la creșterea economică și crearea de locuri de muncă, iar statul trebuie să sprijine sectorul IMM prin politici publice care să vizeze o reglementare inteligentă, consultare cu organizațiile de profil, simplificarea procedurilor și debirocratizare pentru micii întreprinzători”.
”Nu cred că ne vom permite acest atu”
Liderul ALDE a mai spus: ”Competitivitatea economică s-a bazat pe costul redus al forței de muncă. Nu cred că ne vom permite pe termen lung să ne menținem acest atu. Trebuie făcute investiții în tehnologie, astfel încât productivitatea să crească. Din păcate, cred că și la nivelul autorităților, ar trebui o anumită sensibilizare, pentru a nu face greșelile pe care anumiți decidenți politici par dispuși să le facă”.
”Trebuie să găsim un mecanism”
Președintele ALDE a făcut referire și la industria de apărare, afirmând că ”trebuie să găsim un mecanism, astfel încât în momentul în care au apărut programele de cooperare industrială să stimulăm niște întreprinzători care să intre pe această zonă de tehnologie înaltă, pentru a nu ne trezi că după ce se termină programul pleacă și noi vom rămâne cu o forță de muncă cu care să nu știm ce facem. Trebuie să vedem cum facem, cum profităm de aceste activități economice, pe o zonă care aduce o valoare adăugată”.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu