Ţările de Jos, în LOCKDOWN, deşi 85% din populaţie este vaccinată. Olandezii, proteste furioase

Proteste în Europa. Belgienii și olandezii, în stradă contra restricțiilor, vaccinării obligatorii și certificatului Covid - video
Proteste în Europa. Belgienii și olandezii, în stradă contra restricțiilor, vaccinării obligatorii și certificatului Covid - video

Ţările de Jos sunt în lockdown din 19 decembrie până cel puţin pe 14 ianuarie. Asta deşi ţara are 85% din populaţie vaccinată complet, iar 9% au şi doza booster.

"Olanda se închide din nou. Este inevitabil din cauza celui de-al cincilea val care vine spre noi cu varianta Omicron. Dacă nu acţionăm acum, vom avea o situaţie inimaginabilă în spitale", a declarat Mark Rutte, premierul Ţărilor de Jos, conform Reuters

Olandezii sunt, însă, furioşi. 85% din populaţie este vaccinată cu două doze, în timp ce 9% dintre adulţi au primit şi doza booster. La începutul anului 2021, politicienii din întreaga Europă, dar şi specialiştii, afirmau că vaccinarea va elimina restricţiile. De altfel, în noiembrie 2021 comisarul european Stella Kyriakides trăgea un semnal de alarmă şi spunea că pandemia este acum a nevaccinaţilor. 

"Cifrele mari de infectări nu fac decât să alimenteze ezitările şi suspiciunile privind vaccinarea, şi trebuie să luăm o poziţie fermă. Dar, din păcate, acum vorbim despre o pandemie a nevaccinaţilor, ei o întreţin", a spus ea, conform APNews.com

Şi un purtător de cuvânt pentru Uniunea Europeană, Stefan de Keersmaecker, a punctat că vaccinarea este singura metodă pentru evitarea deceselor. "Ştim trei cuvinte foarte bine - vaccinare, vaccinare, vaccinare!", a spus acesta, conform sursei citate. 

Mark Rutte, premierul Olandei, i-a făcut idioţi pe protestatari 

Mark Rutte i-a făcut idioţi pe protestatarii anti-restricţii în noiembrie 2021. "Nu voi accepta niciodată ca aceşti idioţi să folosească violenţa împotriva oamenilor care muncesc pentru mine şi pentru fiecare dintre noi în fiecare zi, ca să ţină ţara în siguranţă", a spus el, citat de The Guardian. 

Restricţii dure în Olanda până pe 14 ianuarie 

Conform informațiilor publicate de Ministerul de Externe, în 19 decembrie 2021, au fost extinse restricțiile interne din Țările de Jos. Oamenilor li se solicită evitarea spațiilor aglomerate și rămânerea în locuințele proprii. ”În exterior, sunt permise grupurile de maximum 2 persoane, cu excepția celor care locuiesc la aceeași adresă. Este obligatorie păstrarea distanțării de 1,5 metri și se recomandă igienizarea periodică a mâinilor. Măștile sunt obligatorii în locațiile închise. Magazinele esențiale (supermarketuri, farmacii, optică medicală, pet shop etc.) sunt deschise în intervalul 05:00-20:00.

Locațiile HORECA (cu excepția livrării și ridicării de comenzi), magazinele și serviciile neesențiale, muzeele, sălile de spectacole, discotecile și cluburile de noapte sunt închise.

Activitățile sportive de exterior sunt permise în intervalul orar 5 - 17, pentru grup de maximum 2 persoane. Facilitățile sportive de interior sunt inchise, cu excepția bazinelor de înot.” arată informațiile MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel