Urmărește emisiunea live


Țările G7 și FMI-ul vor oferi sprijin financiar pentru statele în curs de dezvoltare

Țările G7 și FMI-ul vor oferi sprijin financiar pentru statele în curs de dezvoltare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Țările G7 și FMI-ul vor oferi sprijin financiar pentru statele în curs de dezvoltare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Națiunile din grupul G7 susțin o posibilă creștere de 500 miliarde de dolari a rezervelor valutare ale FMI, pentru a ajuta statele mai sărace să facă față crizei COVID-19.

Alegeri prezidentiale 2024

Principalele țări industriale din lume au făcut un pas decisiv pentru furnizarea unui sprijin financiar pandemic țărilor în curs de dezvoltare, după ce au susținut planurile de creștere a rezervelor valutare furnizate de Fondul Monetar Internațional. După ce SUA a renunțat la opoziția față de o nouă alocare a drepturilor speciale de tragere (DST) ale FMI, fondurile suplimentare pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să facă față efectelor economice ale COVID-19 par a fi garantate de luna viitoare.

Mărimea pachetului va fi finalizată doar după discuțiile din Washington între secretarul trezoreriei SUA, Janet Yellen și Congres, dar se crede că vor fi de aproximativ 500 miliarde de dolari.

Trezoreria Regatului Unit a declarat că acordul G7 este un „pas semnificativ” care a pus bazele pentru aprobarea grupului de națiuni G20 și la reuniunea de primăvară a FMI. În realitate, puterea de vot a G7 la FMI înseamnă că noua alocare a drepturilor speciale de tragere (DST) va continua, chiar dacă alte țări se opun.

Ce preprezintă DST-ul

DST sunt un activ emis de FMI pentru a spori rezervele și a crește puterea de consum a țărilor sărace. Văzute ca o versiune de relaxare cantitativă pentru națiunile în curs de dezvoltare, ele eliberează resurse pentru a plăti nevoile cruciale, cum ar fi vaccinurile și importurile de alimente, și oferă țărilor cu venituri mici și medii o rezistență financiară mai mare.

Peste 100 de țări au luat în considerare primirea ajutorului, deoarece sosirea pandemiei a dus la cea mai mare contracție a economiei globale din anii 1930, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel