Compania TAROM va purta discuţii bilaterale cu reprezentanţii tuturor companiilor producătoare de aeronave în vederea eficientizării activităţii şi a creşterii operativităţii zborurilor. Vor fi aduși noi tehnicieni, se vor închiria noi aeronave și se va efectua o dublă verificare a stării tehnice a aparatelor de zbor.
ATR a fost primul producător cu care s-au întâlnit echipa TAROM şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, informează joi compania.
Operatorul aerian naţional are în operare 9 aeronave ATR. În cadrul întâlnirii cu reprezentantul ATR au fost convenite câteva direcţii de lucru pentru sprijinirea dezvoltării pe termen lung a activităţii de întreţinere şi reparaţie şi rentabilizarea orarului de zbor.
În cadrul discuţiilor s-a convenit ca ATR să trimită doi tehnicieni pentru a oferi asistenţă extinsă TAROM în evaluarea activităţii de întreţinere. Pe de altă parte, ATR şi-a manifestat interesul de a participa la selecţia pe care TAROM doreşte să o facă pentru închirierea de aeronave în condiţii dry-lease. Producătorul va transmite în curând o ofertă de închiriere a două avioane de generaţie nouă, de tipul ATR 72-600, notează Agerpres.
Verificări după mai multe incidente
Am hotărât, cu sprijinul Ministrului Transporturilor, că este timpul să luăm măsuri pe toate planurile pentru a consolida încrederea pasagerilor noştri în serviciile oferite de TAROM. Rigoarea în ceea ce priveşte siguranţa zborurilor şi confortul pasagerilor rămân prioritare iar planul nostru este de a îmbunătăţi în cel mai scurt timp experienţa călătoriilor la bordul aeronavelor noastre, a declarat Dan Plaveti, directorul general al TAROM.
[citeste si]
Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat miercuri că a cerut verificarea dublă, prin sondaj, a stării tehnice a aeronavelor TAROM, după ce, săptămâna trecută, mai multe zboruri ale companiei au avut probleme.
Am fost la Tarom duminică, am fost la direcţia Tehnică şi am analizat toate acele incidente. De fapt, unul a fost chiar major. Nu pot să vă spun, pentru că este o anchetă formală în curs. Cert este că ei deja hotărâseră să facă nişte verificări mai amănunţite. Eu am cerut să se implementeze un sistem pe care l-am văzut în viaţa mea profesională anterioară, unde altă echipă verifică aleatoriu lucrurile care au fost deja verificate şi, în funcţie de ce se găseşte, se vede dacă sistemul tehnic este integru sau nu, a spus ministrul, în 18 octombrie, în cadrul unor declaraţii de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News