EXCLUSIV  Tarom nu ar avea bani pentru rerutarea pasagerilor. De ce problema piloților trebuie rezolvată urgent

Sursa foto: Facebook TAROM
Sursa foto: Facebook TAROM

Este haos pe Aeroportul Otopeni în plin sezon al vacanțelor, iar veștile proaste nu se opresc aici.

Mai multe curse de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate după ce mai mulți piloți ai Tarom nu au mai venit la muncă subit, invocând probleme de sănătate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tarom, peste 2.000 de pasageri au de suferit din cauza curselor anulate. Mulți dintre ei sunt în aeroport, în așteptarea unor soluții, formându-se mare aglomerație.

VEZI ȘI: Haos pe Aeroportul Otopeni! Motivul pentru care pilotul Cezar Osiceanu s-a declarat inapt de zbor

Totuși, veștile proaste pentru pasagerii aflați în această situație nu se termină aici. Potrivit unor surse DC NEWS, de mâine companiile partenere Tarom nu vor mai putea prelua pasagerii companiei deoarece Tarom nu are bani să achite procesul de rerutare. Tocmai din acest motiv, mai susține sursa, "negocierile trebuie să se încheie astăzi". Această problemă a lipsei banilor ar fi cunoscută atât de piloții Tarom, cât și de conducere.

Întâlnire de urgență

Se pare că în urma discuțiilor purtate de către Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cu directorul Tarom și reprezentanții personalului navigant, s-a decis ca mâine la ora 12:00 să aibă loc o întâlnire de urgență între Consiliului de Administrație (CA) al TAROM și reprezentanți ai sindicatului personalului navigant, ne mai transmite sursa. În cadrul acestei întâlniri ar urma să fie rezolvate mai multe probleme logistice, precum achiziția de uniforme și căști, dar și să se discute despre posibilitatea unor majorări salariale, în limita bugetului aprobat.

VEZI ȘI: Detalii exclusive după ce piloții au zis că nu mai vin la muncă pentru că sunt bolnavi. „Condițiile de muncă și hrană sunt mizerabile”

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație (CA) al TAROM de astăzi, organizată în regim de urgență, ar fi intervenit și reprezentanții piloților care s-au declarat inapți pentru zbor. Aceștia și-au exprimat nemulțumirile, mai transmite sursa DC NEWS. O decizie în privința cererilor lor ar putea totuși să fie luată astăzi, în urma unei întâlniri online între directorul general al TAROM, șefii de detașament și Consiliului de Administrație (CA), pentru că dacă lucrurile se amână, în această situație, companie pierde mulți bani, mai spune sursa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel