TAROM nu va mai efectua zboruri la Londra. Compania a vândut sloturile de pe Aeroportul Heathrow

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Compania TAROM a vândut sloturile de aterizare de pe Aeroportul Heathrow către Qatar Airways.

TAROM vine cu o veste mai puțin plăcută. Compania a renunțat la o destinație majoră, aeroportul Heathrow din Londra, zvonuri despre această decizie existând încă din februarie, potrivit Boardingpas.ro.

TAROM a vândut sloturile de aterizare și decolare de pe Heathrow către Qatar Airways. Tranzacția s-a realizat pe 14 august, însă valoarea acesteia rămâne necunoscută. Este vorba de un total de 14 sloturi săptămânale.

În luna iulie, transportatorul național estima un profit net de 278,53 milioane lei pentru acest an, după ce în 2023 a înregistrat pierderi de 99,47 milioane lei. Ultimul an în care TAROM a avut profit a fost 2007, conform datelor Ministerului de Finanțe.

Pentru acest an, TAROM și-a planificat venituri totale de 2,333 miliarde lei și cheltuieli de 2,054 miliarde lei. De asemenea, compania a anunțat intenția de a închide unele rute și de a valorifica participațiile deținute la Globe Ground și RFS.

Acum câteva luni a fost pus în transparență decizională ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al TAROM. 

În urma unei analize a ordinului, mai multe surse credibile au relatat, pe scurt, că, printre altele se propune vânzarea sau închirierea slotului pentru Londra, fiind vorba despre perechea de sloturi pe Londra.

CITEȘTE ȘI           -          EXCLUSIV  Ciuvică: „TAROM ar trebui desființată”. Exemplul de succes al unei companii private care, în doi ani, a uimit pe toată lumea

Tarom a suspendat zborurile către Amman, Tel Aviv și Beirut

În urma evoluţiilor din Orientul Mijlociu, dar şi a deteriorării contextului de securitate din regiune, zborurile către şi dinspre Tel Aviv, Amman şi Beirut, pentru perioada 6-12 august 2024, au fost suspendate. Termenul a fost ulterior prelungit până pe 16 august.

Inițial, TAROM a suspendat doar zborurile pe ruta Bucureşti - Beirut, până la data de 6 august, după alerta de călătorie emisă de către Ministerul Afacerilor Externe, care informează cu privire la riscurile de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză şi recomandă evitarea oricărei călătorii.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  VIDEO: Au apărut primele imagini din interiorul aeronavei TAROM, avariate în Oradea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel