Tarom: Preţul cursei spre Japonia a fost mare pentru că taxele sunt mai mari pentru companiile fără curse regulate. Servicii subcontractate scumpe

tarom 310
tarom 310

Reprezentanţii Tarom, acuzaţi de PSD că au practicat tarif dublu faţă de alte companii pentru transportul românilor din Japonia, au declarat că preţurile au fost calculate în funcţie de taxele şi serviciile la sol, mai mari în cazul companiilor care nu au curse regulate.

"Tarom nu a vândut niciun bilet individual pe cursa către Japonia. Biletele individuale sunt vândute de companiile aeriene doar în cazul curselor regulate. Nu există acord aerian bilateral între România şi Japonia care să permită operarea de curse regulate", au spus reprezentanţii operatorului aerian naţional. Pentru cursa Tarom Bucureşti -Tokyo - Bucureşti, preţurile transmise de către operatorul aerian Ministerului Afacerilor Externe au luat în considerare doar baza de cost realizată ca urmare a estimărilor primite de la subcontractanţi.

Reprezentanţii Tarom înţeleg prin subcontractanţi taxele de aeroport (avionul a zburat cu escală), serviciile de handling (n.r. - complex de servicii pentru asistenţa avioanelor şi a pasagerilor în timpul staţionării pe aeroporturi) şi taxe de survol. Ei au adăugat că decontarea sumei către Ministerul Afacerilor Externe se va face la valoarea facturilor primite de la subcontractanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel