Tarta cu căpșune este cea mai bună idee, în sezonul cald. Răcoroasă și gustoasă este o adevărată încântare pentru papilele gustative.
Blat
125 g margarină (sau unt)
100 g zahăr pudră
2 lg de smântână
2 gălbenuşuri
250 g făină
răzătura de lămâie
un praf de sare
Cremă
2 plicuri budincă de vanilie
două albuşuri
2 ouă
10 lg zahăr
700 ml lapte
1/2 pac margarină
esenţa de vanilie
Decor
500 g căpşune
un plic tort gelee
Vezi și: Prăjitură cu vișine și biscuiți, rețetă. Dulcele care te cucerește! Ușor de preparat
Tartă cu căpșune, rețetă. Margarina se mixează bine împreună cu zahărul după care se adaugă treptat gălbenuşurile de ou, cele 2 lg de smântână, răzătura de lămâie, sarea, iar la final se încorporează făina. Aluatul obţinut se lasă la rece pentru două ore, scrie petitchef.ro.
Tartă cu căpșune, rețetă. Forma de tarta se unge cu puţin ulei ,aluatul se întinde în foaie şi se aşează uşor în forma de tartă. Se presează bine, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se coace la foc potrivit.
Tartă cu căpșune, rețetă. Punem la fiert 500 ml lapte, iar restul amestecăm bine cu praful de budincă, zahărul, albuşurile şi ouăle până ce se formează o pastă omogenă. Când laptele a fiert, încorporăm amestecul în el şi fierbem la foc potrivit (amestecând continuu) până ce crema se îngroaşă.
Vezi și: Pandișpan cu vișine, rețetă. Cea mai iubită prăjitură
Tartă cu căpșune, rețetă. Lăsăm la răcit după care adăugăm şi margarina spumând crema cu ajutorul mixerului. Crema astfel pregătită se întinde pe suprafaţa tartei şi decorăm cu bucăţi de căpşune. Îmbrăcăm fructele într-un strat de tort gelee.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu