Principalele avantaje ale acestui fel de mâncare sunt disponibilitatea produselor și ușurința de preparare.
Ingredientele pentru aluat:
făină - 1 cană,
unt - 100 grame,
smântână 20% - 3 linguri,
praf de copt - 0,5 linguriță.
sare - un praf.
Supă de păstârnac și ghimbir, perfectă pentru detoxifiere. Rețeta este simplă
Ingredientele pentru umplutură:
ceapă - 500 grame,
ulei vegetal - pentru prăjit,
smântână 20% - 2 linguri,
ouă - 3 bucăți,
brânză - 70 grame,
sare și piper negru măcinat - după gust.
Într-un castron, se amestecă untul cu făină. Se adaugă smântână, praful de copt și sarea. Frământă aluatul, apoi pune-l în frigider pentru o oră.
Între timp, pregătește umplutura: tăie ceapa subțire în jumătăți de rondele și prăjește-le la foc mic până devin moi. Ceapa prăjită trebuie lăsată să se răcească.
Varză murată, după o rețetă japoneză: nu ai mâncat niciodată o varză atât de delicioasă
Bate ouăle cu telul, adaugă smântâna, sarea și piperul. Brânza se dă prin răzătoarea grosieră și se amestecă cu ouăle și smântâna.
Unge o formă de copt cu ulei. Întinde aluatul și pune-l în formă. Ai grijă să acoperi cu aluat și pereții formei de copt. Se pune ceapa prăjită pe aluat, iar deasupra se toată compoziția de ouă, smântână și cașcaval.
Cum să gătești clătite perfecte și delicioase: top 5 secrete
Tarta se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute.
Sfat: Untul trebuie mai întâi înghețat. Folosește o tavă de copt cu diametrul de 25-27 cm. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu