Tarta cu mere, stafide și cu parfum de lămâie este desertul potrivit pentru cei care iubesc merele. Moale, parfumată și extrem de bună, aceasta tartă va dispărea rapid de pe mese.
Îți plac plăcintele cu mere, dar vrei un desert mai puțin dulce, dar la fel de bun? Iata soluția: tartă cu mere, stafide și cu parfum de lămâie.
Această tartă se face ușor, cu foarte puțin aluat și 1,5 kilogram de mere. Credeți că să folosești, într-o tartă, 1,5 kg de mere este exagerat? Prepară tarta și vei vedea că merită să cureți toate acele mere.
Înghețată cremoasă, făcută în casă. Un desert răcoros și incredibil de delicios, din două banane
Ingredientele de care aveți nevoie:
1, 5 kg de mere de diferite tipuri,
70 grame de făină,
2 ouă,
caja rasă a unei lămâi,
50 grame de zahăr granulat,
praf de sare,
30 ml de ulei de floarea soarelui,
100 ml de lapte,
praf de copt,
15 ml de lichior amaretto,
70 grame de stafide,
zahăr pudră pentru decor.
Într-un castron puneți ouăle, zahărul și praful de sare și mixați-le ușor. Adăugați uleiul, coaja de lămâie, laptele și lichiorul. Separat cerneți făina și praful de cop, apoi adaugă-le în restul amestecului.
Înmuiați stafidele în apă caldă și porniți cuptorul la170°C.
Chec cu vinete și ciocolată neagră: o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil
Și acum, începeți să curățați și feliați toate merele. Feliile de mere se pun într-un castron mare. Scurgeți stafidele și adăugați-le în castronul la mere și amestecați-le.
Peste mere și stafide, turnați aluatul și amestecați bine. Tapetați fundul unei tăvi cu balamale de 28 cm cu hârtie de pergament.
Turnați aluatul cu mere și stafide în tavă și nivelați. Tarta se coace la 170°C timp de 50-60 de minute. Desigur, în acest caz, testul cu scobitoarea trebuie făcut cu atenție.
Brânză, făcută în casă dintr-un singur ingredient: nu aveți nevoie de lapte
Fiind alcătuită din multe mere, tarta va fii mereu umedă, asa ca trebuie să aveți grijă ca scobitoarea să iasă curată, iar suprafața tartei să fie aurie.
Când tarta mere și stafide este gata, este gătită, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească bine. Imediat ce s-a rece, tarta se scoate din formă și se transferă cu atenție, pe un platou. Odată ce ați făcut acest lucru, decorați tarta cu mult zahăr pudră.
Incredibil de moale și delicioasă, această tartă cu banane și nuci te va cuceri de la prima bucățică. Imaginați-vă un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp. Rețeta de origine arabă te va surprinde încă de la prima mușcătură.
Irezistibilă și hrănitoare, această tartă cu banane și nuci este perfectă la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză de energie. De asemenea, poate fi servită ca și gustare sau la finalul unei cine cu familia. Toată lumea va fi fermecată de gustul său delicat.
Pentru această rețetă aveți nevoie de ingrediente:
3 banane,
20 grame de unt,
60 grame de zahăr,
50 grame de miez de nucă,
2 ouă,
60 ml de ulei de semințe de floarea soarelui,
200 grame de făină,
120 ml de lapte,
praf de copt ,
zahăr vanilat,
zahăr pudră pentru decor.
Modul de preparare
Curățați bananele și tăiați-le felii. Tocați nucile. Într-o tigaie antiaderentă, caramelizați 60 grame de zahăr, la foc mic până obține o culoare aurie plăcută. Se adaugă 60 de grame de unt, care se lasă să se topească complet, amestecându-l cu o spatulă.
Când începe să facă spumă, adăugați feliile de banane și amestecați. La final, adăugați nucile și uniformizați amestecul. Opriți aragazul și lăsați-l să se răcească.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puțin ulei și cu zahăr o tava de copt cu dimensiunea 28X11 cm.
Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă
Într-un castron spargeți cele două ouă, adăugai zahărul vanilat și mixați-le cu un tel. Acum turnați încet uleiul de semințe de floarea soarelui și laptele. Mixați din nou.
Treptat se adaugă făina și praful de copt, care au fost cernute. Frământați aluatul pentru a-l uniformiza. La final se adaugă bananele caramelizate.
Transferați compoziția în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 30 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea. După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu