Tarta cu prune este hitul verii. Asemănătoare unei budinci, rețeta tradițională este îmbogățită cu prune, tăiate în bucăți. Tarta cu prune este simplu de făcut și foarte delicioasă!
Ingrediente pentru aluat:
1-2 linguri de lapte,
250 de grame de făină integrală,
1/2 plic de copt,
1 plic de zahăr vanilat,
85 grame de unt,
1 ou,
80 de grame de zahăr.
Cartofi regali, cu file de pui și brânză, la cuptor. Aroma lor îi va înnebuni pe vecini
Ingrediente pentru umplutură:
500 grame prune proaspete fără sâmburi,
30 de grame de zahăr brun,
dulceață de prune după gust.
Cel mai ieftin fel de mâncare: ai nevoie de două ingrediente și prânzul delicios este gata
Ingrediente pentru decor:
100 grame de făină,
30 de grame de zahăr brun,
50 grame de unt.
Luați un castron, puneți zahărul și untul rece și amestecați-le, până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați făina, laptele, zahărul vanilat și oul. Frământați până obțineți un aluat moale și compact.
Aluatul se învelește într-o folie de plastic și se pune la frigider pentru o jumătate de oră. După acest timp, luați o formă potrivită pentru tartă, ungeți-o cu unt și făină. scoateți aluatul din frigider, întindeți o foaie și puneți-o în forma de copt.
Aluatul trebuie să adere bine și de margini tăvii de copt. Înțepați blatul tartei cu o furculiță, puneți un strat de dulceață, apoi - prunele feliate, presărate cu zahăr brun. dați tava la frigider.
Înghețată de casă, gata în 10 minute. Desertul care îi va cuceri, iremediabil, pe copii
În acest moment, începeți să pregătiți decorul. Într-un alt vas puneți făina, zahărul și untul și amestecați, până obțineți fărâmituri. Acoperiți cu aceste fărâmituri toată suprafața tartei cu prune. Tarta se coace la 180°C, aproximativ 40 de minute. Scoateți tarta din cuptor și savurați-o. Poftă bună!
Niciodată nu ai pregătit un deliciu atât de repede și ușor: ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de efort. Toată lumea va fi încântată de rezultat.
Nu veți renunța niciodată la această rețetă, care este simplă și rapidă. Ai nevoie de 2 banane, niște ciocolată și 5 minute de muncă, iar rezultatul este un desert delicios.
Vă sfătuim să pregătiți mai multe porții din acest deset, deoarece membrii familiei vor mai cere supliment, având în vedere savoarea excepțională a acestei minuni culinare.
Vei avea nevoie:
2 banane;
100 de grame de ciocolată neagră;
100 de grame de ciocolată cu lapte;
alune tocate;
nucă de cocos,
100 de grame de ciocolată albă,
bețe lungi pentru frigărui.
Pentru decorul final poți folosi orice vrei: nuci tocate, migdale, nucă de cocos.
Mai întâi punem cele trei ciocolate cu arome diferite în trei cratițe pentru a le topi la bain-marie.
Apoi curățăm bananele și le tăiați în jumătate. Jumătățile de banane se pun pe bețele de frigărui.
Odată ce ciocolata s-a topit, se lasă să se răcească. Apoi scufundăm bananele de pe frigărui în ciocolata topită. Putem alege să folosim o singură aromă de ciocolată. De asemenea, putem să le acoperim, pe rând, cu toate felurile de ciocolată. În acest caz va trebui să așteptăm până când primul strat de ciocolată se va usca, apoi să trecem la celelalte.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Cât timp ciocolata este încă umedă, rulați bananele glazurate prin alunele tocate sau nuca de cocos. Puteți folosi, de asemenea, alte chipsuri de ciocolată cu gust diferit, pentru a obține arome și gusturi unice. Punem bananele glazurate în frigider pentru vreo zece minute. Desertul este gata! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News