Vă spunem cum să pregătiți un desert, care vă va cuceri de la prima bucățică. Nu este dificil să-l prepari, iar dacă vei adăuga, în aluat, și coaja parfumată de la două lămâi, atunci va fi imposibil să-i reziști.
Pentru 4-6 porții veți avea nevoie de:
175 grame de făină,
125 grame de zahăr,
praf de sare,
100 grame unt rece, tăiat în cuburi,
2 gălbenușuri de ou,
2 lămâi,
350 grame de caise,
2 lingurițe amidon de porumb,
100 grame de smântână grasă,
1 ou,
50 grame de lapte condensat,
esență de vanilie,
4 linguri de gem de caise,
2 linguri de lichior de caise,
zahăr pudră pentru decor.
Mixați făina, 35 grame de zahăr, sare, untul răcit și un gălbenuș de ou cu un mixer. Apoi frământați aluatul cu mâinile.
Ungeți o formă dreptunghiulară (11 x 35 cm) cu ulei și puneți aluatul în ea, îndoind marginile în jurul pereților tăvii. După aceea, străpungeți aluatul în mai multe locuri cu o furculiță și puneți-l la congelator pentru 30 de minute.
Dovlecel copt cu piept de pui: un preparat delicios pentru un prânz în familie
Decojiți cu grijă o lămâie și tăiați coaja în fâșii subțiri. Coaja de la a doua lămâie trebuie dată prin răzătoare. Stoarceți din lămâi 3 linguri de suc. Tăiați caisele în jumătate.
Pentru a face glazura, combinați amidonul de porumb, smântâna, oul, gălbenușul rămas, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, laptele condensat, esența de vanilie, 2 linguri de dulceață de caise, 2 linguri de lichior de caise și 35 grame de zahăr.
Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios
Se toarnă glazura peste aluat, se așează caisele deasupra, apoi se dă prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 200°C, pentru 40 de minute.
În timp ce tarta se coace, puneți într-o cratiță fâșiile de coajă de lămâie, 25 grame de zahăr și 25 grame de și țineți-o pe foc până când lichidul se va evapora. Apoi lăsați să se răcească.
Compoziția obținută se toarnă peste tartă. La final, tarta se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!
Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor.
Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă
Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.
Să vedem de ce avem nevoie:
1 rulou de foietaj;
2 mere;
zahăr brun după cum este necesar;
gem la alegere;
suc de 1 lămâie;
zahăr pudră.
Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.
Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.
Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană
Plăcinta se dă la cuptor aproximativ douăzeci de minute, apoi se verifică dacă aluatul este maro auriu și merele sunt caramelizate. Oprim cuptorul și lăsăm plăcinta să se răcească, apoi o decorăm cu zahăr pudră.
Sfat suplimentar: puteți înlocui gemul sau dulceața cu cremă dacă aveți timp să o pregătiți. Dacă nu aveți zahăr pudră, nu vă faceți griji: îl puteți face acasă în câteva clipe, folosind zahăr normal și o râșniță.
Desertul este gata, fiind perfect pentru a fi preparat chiar și vara, deoarece nu te va obliga să stai mult în bucătărie. Plăcinta cu mere este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau după cină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News