Vara, chiar dacă ai poftă de ceva dulce, nu ai chef să pornești cuptorul. Dar, dacă nu vrem să renunțăm la un desert, servit după masa de prânz, putem pregăti această tartă delicioasă.
Acest desert este cu adevărat ușor, deoarece nu vom folosi deloc făină. O singură porție din acest desert va potoli pofta de dulce. Va fi o bucurie să-l prepari, deoarece nu durează mai mult de cinci minute.
Tartă de ciocolată fără făină, fără coacere. Ingredientele de care ai nevoie pentru 10 porții:
100 grame ciocolată neagră fără zahăr,
2 linguri de cacao pudră,
125 ml lapte,
180 grame de ovăz,
3 banane.
Punem pe aragaz o tigaie și prăjim fulgii de ovăz. După ce fulgii sunt gata, îi lăsăm să se răcească. Punem bananele curățate de coajă și rupte bucăți într-un blender. Apoi adăugăm cacao și lapte și pornim blenderul.
Odată ce se obținem un amestec perfect, îl transferăm într-un bol. Se adaugă, apoi, ciocolata topită și ovăzul prăjit anterior. Amestecăm totul cu o spatulă.
În acest moment luăm o tavă de copt, cu diametrul de 16 centimetri, și o acoperim cu hârtie de pergament.
Salată tropicală proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun
Transferăm aluatul în tavă, îl nivelăm și îl punem în congelator. Se recomandă să lăsăm tarta, la congelator, cel puțin 120 de minute, ca să se întărească.
Apoi trebuie doar să scoatem desertul din congelator și să îl ornam cu fulgi de cocos. Va fi un desert simplu și delicios! Poftă bună!
Vara este sezonul căpșunelor, de aceea ar fi păcat să nu preparăm un desert în care le vom folosi. Tarta cu căpșune este cea mai bună combinație: delicioasă și perfectă ne va da o doză de energie.
Fără îndoială veți surprinde pe toată lumea cu această tartă savuroasă. Mai mult, folosind doar ingrediente simple și autentice, vei face o tartă ușoară, deoarece fiecare porție are un aport caloric scăzut.
Tarta face rapid și simplu. Timp de preparare - 5 minute, timp de gătire - 40 minute, timp total - 45 minute, porții - 10, calorii - 180 per felie.
Ingrediente:
350 grame de căpșune,
250 de grame de făină,
150 grame iaurt alb,
100 grame de îndulcitor sau alternativ 200 grame de zahăr normal,
60 grame ulei de semințe de floarea soarelui,
8 grame praf de copt,
2 ouă,
coaja rasă de lămâie.
Spălați și curățați căpșunele. Într-un bol, puneți ouăle cu îndulcitorul sau zahărul, care se bat cu un tel. Odată ce ați obținut un amestec cu o consistență spumoasă, adaugați uleiul și iaurtul, apoi reîncepeți să amestecați totul.
Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită
Cerneți făina împreună cu praful de copt și adăugați-le în aluat. Amestecați bine, astfel încât aluatul tău să fie omogen și cremos. Nu uitați să adăugați și coaja de lămâie.
În acest moment, tapetați o formă de copt cu hârtie, puneți căpșunele pe fund, cu vârful în sus. Deasupra turnați aluatul și nivelați. Coaceți tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 grade. Prăjitura coaptă se scoate din formă, se stropește cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu