Tarta cu pâine, ardei și parmezan este un preparat simplu de făcut, hrănitor și ușor, perfect pentru masa de prânz sau pentru o cină în familie. Această tartă este capabilă să satisfacă toate cerințele pentru o mâncare sănătoasă și rapidă.
Cu ingredientele din cămară vei putea pune pe masă, în mai puțin de o oră, un preparat delicios și sățios. Chiar și cei mai mici, de obicei reticenți în a consuma legume, vor aprecia gustul savuros al acestei tarte.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente (4 porții):
o ceapă albă,
500 grame de ardei roșu,
6 felii de pâine,
20 grame de parmezan,
3 ouă
200 grame de mozzarella,
jumătate de pahar făină,
praf de sare,
piper,
pătrunjel,
unt.
Chec cu vinete și ciocolată neagră: o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă ceramică și ține-o la îndemână.
Se tăie mozzarella și se rade parmezanul. Curățați ceapa și tocați-o mărunt. Ceapa se pune într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei de măsline și se rumenește.
Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă
Între timp se spală ardeii, se usucă, se curăță de cotor și semințe și se taie cubulețe. Se toacă pătrunjelul și se adaugă totul în tigaia cu ceapă. Gătiți pentru legumele se înmoaie.
Între timp, spargeți ouăle într-un castron și le zbateți ușor cu o furculiță. Se adaugă un pahar de lapte și jumătate de pahar de făină. Continuați să amestecați pentru a obține o compoziție omogenă și fluidă. Înmuiați în această compoziție feliile de pâine și aranjați-le pe unui vas termorezistent.
Cea mai ieftină și răcoritoare limonadă a verii este gata în 10 minute și bună în zilele fierbinți
Acoperiți feliile de pâine cu un strat de legume, iar deasupra aranjați câteva felii de mozzarella. Repetați operațiunea până când terminați toate ingredientele. La final se presară parmezanul și câteva bucățele de unt.
Coaceți tarta jumătate de oră. Când suprafața tartei este aurie, poate fi scoasă din cuptor și se servește. Poftă bună!
De asemenea, puteți prepara și clătite cu cartofi,fără ouă și fără făină.
Clătitele delicioase cu cartofi erau preparate de bunicile noastre dintr-o cantitate minimă de ingrediente. Gospodinele moderne au complicat considerabil rețeta, adăugând ingrediente care nu sunt cu adevărat necesare.
Spre exemplu, nu este nevoie să adăugați făină sau ouă în rețetă. Află cum să pregătești clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente.
Aveți nevoie de:
o jumătate de kilogram de cartofi,
o ceapă destul de mare,
sare și piper.
Curăță legumele și dă-le prin răzătoare. Dacă amestecați imediat ceapa cu cartofi, atunci clătitele nu se vor închide la culoare. Datorită acestui fapt, nu trebuie să adăugați smântână sau zeamă de lămâie.
Adăugați sare și amestecați. Puneți compoziția într-o strecurătoare, iar strecurătoarea - într-un vas.
Alături de lichidul scurs din cartofi veți găsi și o cantitate suficientă de amidon. Este important să îl readuceți în clătitele cu cartofi și să amestecați din nou.
Datorită acestui lucru, clătitele își vor păstra forma chiar dacă nu veți adăuga în aluat ouă și făină. Apoi puteți începe procesul de prăjire. Clătite de cartofi cu ceapă sunt incredibil de gustoase și ușoare. Servește clătitele de cartofi alături de o lingură de smântână. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu