A sosit sezonul prunelor parfumate. Fructul parfumat este folosit la prepararea gemurilor, a compoturilor, precum și a deserturilor.
Astăzi vă împărtășim rețeta unei tarte parfumate cu un aluat neobișnuit. În același timp, pregătirea desertului este foarte ușoară. Bucură-i pe cei dragi cu un preparat de sezon!
Ingrediente pentru aluat:
250 grame de făină,
130 grame de unt,
1 gălbenuș,
1 linguriță de praf de copt,
4 linguri de apă rece,
70 grame de zahăr
un praf de sare,
75 grame de nuci pisate.
Ingrediente pentru umplutură:
350 grame de brânză de vaci,
10 prune medii,
3 ouă,
2 linguri de smântână,
3 linguri de miere,
o lingură de zahăr vanilat,
o lingură de amidon.
Se amestecă făina cu nucile pisate, zahărul și praful de sare. Se adaugă untul și gălbenușul. Amestecați totul cu un mixer. Se adaugă apa și se frământă aluatul.
O tavă rotundă de copt se unge cu unt și se întinde aluatul. Aveți grijă să ridicați aluatul și pe pereții tăvii. Înainte de a da tava în cuptor, nu uitați să înțepați aluatul cu o furculiță în câteva locuri.
Coaceți blatul la 180 de grade, timp de o jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura.
Separat, bateți gălbenușurile cu brânza de vaci, mierea, zahărul și amidonul. Albușurile se bat spumă și se încorporează în amestecul de gălbenușuri. Puneți crema obținută peste blat, iar deasupra - prunele tăiate felii.
Cidru, făcut în casă: surprinde-ți oaspeții cu o băutură dulce-acrișoară
Dați din nou tarta în cuptor pentru o jumătate de oră la o temperatură de 180 de grade. Serviți tarta alături de o cafea aromată. Poftă bună!
Acest desert fără coacere este surprinzător de ușor de făcut. Și nu aveți nevoie de gelatină! O bază moale de fursecuri, un strat de cremă dulce și multă ciocolată.
Pentru a face un desert de ciocolată, veți avea nevoie de cele mai simple produse. Alege însă ciocolata după gustul tău: albă sau neagră, cu lapte sau amară.
Ingrediente:
fursecuri - 250 grame,
unt - 120 grame,
zahăr pudră - 200 grame,
smântână - 200 ml
ciocolată - 180 grame.
Se macină fursecurile cu ajutorul unui blender și se amestecă cu 100 grame de unt topit. Acoperiți o formă cu folie și întindeți masa de fursecuri într-un strat uniform.
Prăjiți zahărul pudră într-o tigaie uscată până devine un lichid omogen. Se toarnă 150 ml de smântână și se amestecă până când compoziția devine omogenă.
Cremă de lămâie, un desert delicios, gata în câțiva pași
Adăugați 20 grame de unt și amestecați bine. Se toarnă amestecul pregătit peste stratul de fursecuri și se întinde uniform.
Apoi turnați smântâna fierbinte rămasă peste ciocolată și amestecați până când compoziția este omogenă.
Acoperiți desertul cu un strat de ciocolată și puneți-l la frigider până se întărește. Scoateți cu grijă desertul din formă și tăiați-l în porții. Poftă bună!
Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!
Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor.
Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă
Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.
Să vedem de ce avem nevoie:
1 rulou de foietaj;
2 mere;
zahăr brun după cum este necesar;
gem la alegere;
suc de 1 lămâie;
zahăr pudră.
Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.
Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu