Astăzi vă prezentăm rețeta unei tarte cu legume sărate, gustoasă și ușoară. Este excelentă și pentru cei care sunt la dietă.
Ingrediente pentru 8 porții:
1 vânătă;
un ardei;
4 sau 5 măsline fără sâmburi;
pătrunjel proaspăt;
1 cățel de usturoi;
o jumătate de pahar de apă;
20 grame de parmezan;
30 grame de brânză scamorza afumată;
20 grame de cremă Philadelphia.
Ingrediente pentru baza de aluat:
100 grame de făină integrală;
praf de sare;
bicarbonat de sodiu (vârful unei lingurițe);
50 ml apă;
25 de grame de ulei de măsline extravirgin.
Spălați legumele și pătrunjelul. Apoi tăiați vinetele și ardeii în bucăți mici. Puneți legumele tăiate cubulețe într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi zdrobit, pătrunjelul tocat și jumătate de pahar de apă, sare și piper după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați legumele pe foc mediu ca să se soteze.
Pește delicios cu sos cremos, preparat în stil polonez. Transformă o cină obișnuită în una festivă
După ce legumele s-au înmuiat, scoateți usturoiul și adăugați măslinele. Dacă mai este puțină apă în tigaie, lăsați legumele pe foc, de data asta fără capac, astfel încât apa să se evapore complet.
Cum se prepara baza pentru tarta rustică
Într-un castron, se toarnă făina, sarea și un vârf de bicarbonat de sodiu. Într-un borcan, amestecați bine uleiul și apa, apoi turnați-le în castronul cu făină. Frământați bine până obțineți un aluat neted, compact și elastic. Lasați-l să se odihnească o jumătate de oră la frigider.
Aluatul se întinde cu un sucitor și se așează în tava acoperită cu cu hârtie pergament. După ce ați străpuns aluatul cu o furculiță, întindeți crema Philadelphia și turnați legumele reci.
Presărați cu 20 de grame de parmezan și scamorza afumată. Tarta se coace la 190 de grade, timp de 30 de minute. Primele 10 pe raftul inferior, apoi încă 15 pe raftul din mijloc și în cele din urmă ultimele 5 minute sub grătar. Pofta bună!
Ești la dietă, dar nu vrei să renunți să gătești un preparat gustos? Iată rețeta unei omlete delicioase, făcută cu dovleac și cartofi. În plus, o felie din această omletă are doar 200 de calorii.
Ingredientele de care ai nevoie. Dozele indicate sunt pentru patru persoane.
200 grame de dovleac,
30 grame de pesmet,
30 grame de cașcaval ras,
15 ml ulei de măsline,
4 ouă,
2 cartofi,
o ceapă,
câteva crenguțe de rozmarin proaspăt,
sare și piper după gust.
Dovleacul se curăță de coajă și semințe, apoi se taie în bucăți. Cartofii și ceapa se curăță de coajă și se taie felii mici.
Într-o tigaie se pune puțin ulei și se călesc ușor cartofii și ceapa. Gătește legumele la foc mare timp cinci minute, amestecând din când în când.
Se condimentează totul cu sare fină și crenguțele de rozmarin. Continuă să gătești legumele, sub capac, aproximativ douăzeci de minute, încorporând dovleacul în ultimele cinci minute. Transferă legumele pe o farfurie și lăsă-le să se răcească.
Dovlecei umpluți cu paste cremoase: o mâncare delicioasă, care va fi pe placul tuturor
Într-un castron mare, pune toate ouăle, pesmetul, cașcavalul și asezonează-le cu piper negru și sare fină. Cu un tel manual, amestecă totul repede, până se creează un amestec omogen.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt și pune legumele răcite, iar deasupra toană compoziția de ouă.
Ingredientul secret care face chiftelele suculente. Nu l-ai mai folosit până acum
Gătește omleta de dovleac și cartofi într-un cuptor preîncălzit, aproximativ douăzeci de minute, la o temperatură de 180° C.
Când omleta este gătită, scoate-o din cuptor și așteaptă să se răcească un pic. Înainte de a o aduce pe masă, omleta se taie felii. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu