Iată o idee pentru o cină delicioasă și sățioasă, care poate fi preparată din ingredientele disponibile în bucătărie.
Rețeta despre care vorbim este o tartă de legume, fără aluat. Este foarte ușoară și delicioasă și îi va cuceri și pe cei mofturoși.
Ingrediente pentru 6 porții a câte 180 de calorii fiecare:
150 grame de brânză rasă,
3 cartofi,
2 vinete,
oregano, sare și piper după gust,
100 grame de pesmet,
un strop de ulei de măsline.
Pentru sos:
ulei de măsline extravirgin,
350 grame de roșii decojite,
usturoi după gust.
Încingeți puțin ulei în tigaie și adăugați usturoiul pisat. După ce usturoiul este auriu, adăugați roșiile decojte. Gătiți circa 10 minute.
Între timp, curățați cartofii și vinetele. Legumele trebuie feliate. Pe fundul unui vas de copt se pun câteva linguri de sos, o parte din brânza rasă și puțin oregano. Apoi creați un strat din felii de cartofi. Adăugați sare și piper.
Cele mai pufoase gogoși pe care le-ai mâncat vreodată! Pregătește-le și tu
Deasupra puneți câteva linguri de sos, puțină brânză rasă și oregano. Adăugați și o parte din pesmet.
Următorul strat va fi din felii de vinete, care trebuie asezonate cu sare. Peste vinete, se pune sos, oregano, brânză rasă și pesmet. Continuați așa până se epuizează toate ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi.
Peste acest strat de cartofi se pune brânză rasă și pesmet. Se presară oregano și se toarnă un strop de ulei de măsline. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se dă într-un cuptor încins. Tarta se coace la 200 de grade aproximativ o jumătate de oră.
Hrăniți florile de interior cu iaurt: doar grădinarii cu experiență cunosc acest secret
După ce veți îndepărta folia de aluminiu, tarta se mai lasă în cuptor pentru 5 minute. Când suprafața are o crustă aurie, scoateți tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Poftă bună!
Astăzi vorbim despre rețeta unor paste cremoase și delicioase, care vor fi îndrăgite de membrii familiei.
Ingredientele necesare pentru aproximativ 3 porții:
1 cățel de usturoi;
250 grame de paste, de preferat macaroane;
50 grame de șuncă,
500 grame piure de roșii;
nucșoară după gust;
sare și piper negru după gust;
ulei de măsline,
200 grame de parmezan ras,
50 grame de smântână lichidă de gătit.
Mai întâi trebuie să curățați cățelul de usturoi. Apoi luați o tigaie și puneți ulei. Când uleiul se încinge, introduceți usturoiul și rumeniți-l. La final, când usturoiul este auriu, adăugați piureul de roșii și gătiți aproximativ cincisprezece minute. Asezonați cu sare și piper după gust.
Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă
Între timp puneți apă cu sare pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele. Cât pastele fierb, adăugați șunca tăiată cubulețe în sos și lăsați să fiarbă zece minute. Scurgeți pastele din apă și puneți-le în tigaia cu sos. La final se adaugă smântâna și parmezanul ras și se amestecă bine până obțineți o cremă delicioasa. Pastele cu sos se ornează cu un strop de nucșoară. Serviți pastele fierbinți și, alternativ, mai puteți adăuga parmezan ras în farfurie. Poftă bună!
Vă oferim rețeta unei plăcinte savuroase, care poate fi servită la o cină cu prietenii.
Un aperitiv rustic excepțional de sănătos și autentic este plăcinta cu umplutură de vinete. Prepararea nu este dificilă, trebuie doar să urmați procedurile pentru a face un aluat perfect, care să învelească corect umplutura din vinete.
Ingredientele pentru aluat sunt:
400 ml apă caldă,
600 grame de făină,
10 grame de zahăr granulat,
8 grame de sare.
Ingredientele pentru umplutură sunt:
1 lingură de pastă de roșii,
8 grame de sare,
50 ml apă,
o jumătate de pahar de ulei vegetal,
1 ardei roșu și unul verde,
4 grame de piper negru,
1 ceapă,
4 vinete.
Se toarnă făina într-un bol mare împreună cu zahărul și sarea. Amestecați cu o spatulă și faceți o gaură în centru. Turnați apă în gaura făcută și amestecați cu spatula. Apoi frământați cu mâinile aluatul care trebuie să fie moale. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.
Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca
Cât aluatul se odihnește, ocupați-vă de umplutură. Într-o tigaie se pune uleiul și ceapa tocată cubulețe. Lăsați ceapa să se prăjească câteva minute și adăugați ardeii tăiați cubulețe. După câteva minute, puneți în tigaie și pasta de tomate și amestecați.
După ce pasta de roșii s-a dizolvat complet, adăugați vinetele tăiate cubulețe și amestecați bine. Adăugați sare, piper și puțină apă. Lăsați legumele să fiarbă, sub capac, până când vinetele se înmoaie. Umplutura se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Pandișpan pufos cu lapte și unt. Se prepară rapid și simplu, iar copiii îl vor adora
Acum luați aluatul și puneți-l pe o masă de lucru. Împărțiți aluatul în patru părți. Cu un sucitor întindeți prima foaie și așezați-o într-o tavă de copt, unsă cu ulei. Pe foaia de aluat puneți câteva linguri de umplutură, care trebuie întinsă uniform pe aluat. Repetați procedura cu toate bucățile de aluat. Ultimul strat al plăcintei trebuie să fie de aluat.
Închideți marginile astfel ca umplutura să nu iasă în timpul gătirii. Acum nu vă mai rămâne decât să ungeți suprafața plăcintei cu gălbenuș de ou.
Plăcinta cu vinete se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până când aluatul devine auriu. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News