Dacă ai nevoie de o rețetă rapidă și super delicioasă, tartă savuroasă cu ardei, cartofi și brânză afumată este, cu siguranță, cea mai potrivită.
Această tartă va fi pe placul întregii familii. În plus, pregătirea ei durează doar 15 minute.
Ingredientele pe care trebuie să le folosim pentru această rețetă sunt:
220 grame brânză afumată,
50 ml ulei de măsline,
jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei galben,
30 grame de parmezan,
4 - 5 cartofi,
1 cățel de usturoi,
sare și piper,
un rulou de foietaj.
Atenție: din cantitatea de ingrediente de mai sus puteți prepara patru porții.
În primul rând, trebuie să curățăm cartofii de coajă și să-i tăiem în felii de aproximativ 1 centimetru. Apoi curățăm ardeii, îndepărtând cotorul și semințele. Ardeii trebuie feliați și ei.
Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată
Punem pe foc o tigaie, în care adăugăm ulei, legumele feliate și cățelul de usturoi. Gătim, la foc mediu, aproximativ 20 de minute, amestecând mereu cu o lingură. După cele 20 de minute, legumele se condimentează cu piper și sare.
Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta
Opriți focul. Scoateți cățelul de usturoi și lăsați legumele să se răcească la temperatura camerei.
Între timp luam aluatul foietaj și îl așezăm într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Aveți grijă să ridicați aluatul la margini și, cu o furculiță, găuriți fundul aluatului.
Acum nu ne mai rămâne decât să punem în tava cu aluat legumele preparate anterior. Deasupra legumelor așezăm feliile de brână afumată. Aducem marginile aluatului spre interior pentru a crea un fel de bordură.
Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata
Dăm tava într-un cuptor încins în prealabil și coace tarta, circa 15 - 20 de minute, la o temperatura de 200 de grade. După ce este gata, o puteți servi rece sau caldă. Este delicioasă oricum. Poftă bună!
Vara, majoritatea persoanelor au poftă de mâncăruri de sezon, adică salate. De fapt, nu ne referim doar la cele de legume, ci și la cele de cartofi sau orez. De multe ori acestea sunt însoțite de sosuri care sporesc gustul și le fac cumva mai complete.
Folosirea sosurilor crește foarte mult nivelul caloric al preparatului. Cu toate acestea, există multe modalități de a ține sub control numărul caloriilor.
Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși
Azi, vă propunem rețeta unei maioneze fără ulei, care este delicioasă și ușoară, perfectă pentru a da gust preparatelor. Să aflăm împreună cum să o pregătim într-un mod foarte simplu.
Ingredientele necesare:
2 ouă;
100 g de iaurt grecesc,
jumătate de lămâie;
sare.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
Mai întâi trebuie să puteți ouăle la fiert. Gălbenușul trebuie să fie ferm. Odată fierte, scufundați ouăle în apă rece. Între timp, luați un blender, puneți iaurtul grecesc într-un recipient și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Apoi decojiți ouăle și puneți-le întregi în recipientul cu iaurt.
Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Mixați cu blendeul până obțineți o cremă groasă și compactă. Nu uitați să adăugai sare după gust.
În acest fel se poate obține, în scurt timp, un dressing perfect, care poate însoți o gustare de cartofi prăjiți, salatele, dar și pentru o orna sandviciurile de vară. O sută de grame din acest preparat conține aproximativ 100 de calorii, față de cele aproximativ 600 conținute în tuburile de maioneză de la supermarket.
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
Maioneza din magazin are atâtea calorii din cauza uleiului care este unul dintre cele mai calorice ingrediente care există.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News