Tartă ușoară de lămâie: fără făină și fără unt. Se topește în gură și poate fi mâncată și de cei care sunt la dietă

Tartă ușoară de lămâie - fără făină și fără unt. Se topește în gură și poate fi mâncată și de cei care sunt la dietă. Sursa - Pexels
Tartă ușoară de lămâie - fără făină și fără unt. Se topește în gură și poate fi mâncată și de cei care sunt la dietă. Sursa - Pexels

În ciuda căldurii mari din ultimele zile, puteți crea un desert delicios, care va dispărea rapid de pe masă. Este vorba despre o tartă ușoară de lămâie pentru care nu veți folosi făină și unt.

Această tartă cu lămâie este dulce și foarte moale, încât se topește în gură.

 

Ingrediente pentru 12 porții. Fiecare porție are 75 de calorii.

1 lămâie,

4 ouă,

40 grame de amidon,

350 de grame de iaurt grecesc,

1 lingura de bicarbonat de sodiu,

60 de grame de zahăr brun,

praf de sare.

 

Cum se prepară rețeta

 

Separați gălbenușurile de albușuri. Într-un bol puneți albușurile, un praf de sare și 30 de grame de zahăr. Amestecați ingredientele cu un mixer electric. După ce albușurile sunt bătute spumă, puneți vasul deoparte.

Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea

În bolul cu gălbenușuri punem restul cantității de zahăr și mixați până când amestecul capătă o culoare deschisă. În acest moment, adăugați iaurtul grecesc și  amestecați cu o lingură până când totul este omogen.

Copiii vor adora această înghețată de casă: rețeta ușoară din ingrediente naturale

Apoi adăugați coaja de lămâie rasă și bicarbonatul de sodiu. Continuați cu zeama de lămâie și amestecați din nou cu lingura. Se adaugă, apoi, amidonul cernut și se lucrează cu un mixer manual.

La final adăugați amestecul de albușuri, amestecând cu o spatulă cu mișcări delicate și circulare. La final luați o matriță cu diametrul de 25 de centimetri și o acoperii-o cu o foaie de copt.

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

Transferați aluatul în tavă și nivelați. Gătiți tarta, în cuptor, timp de 40 de minute la 180 de grade.

După ce timpul a expirat, lăsați tarta să e odihnească în cuptor 30 de minute. Apoi puneți-o în  frigider pentru 60 de minute. Poftă bună!

 

 

BONUS. Desert bestial din piersici: proaspăt ca înghețata și moale ca o cremă 

 

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, de aceea, vara, simțim nevoia de servi un desert proaspăt, răcoros și delicios. Consumăm mai multe lichide, dar nu pare niciodată suficient.  

Vara cele mai populare feluri de mâncare salatele, pastele, pepenele verde și cel galben. Uneori sărim peste masa de prânz pentru a servi o înghețată sau o limonadă

În acest fel, problema desertului este rezolvată. Cu toate acestea, uneori nu ne mai dorim înghețată, dar ni se face poftă și de alte deserturi delicioase.

Creveți cu portocale, un aperitiv cu un gust rafinat și parfumat 

Iată rețeta pe care v-o propunem astăzi. Un desert de piersici cu miere, cremos și gustos, pentru a încheia cel mai bine o cină plăcută.

 

Ingredientele de care avem nevoie: 

70 grame de albușuri;

30 grame de miere;

300 ml de smântână;

200 grame de ricotta;

50 grame de zahăr pudră;

6 grame de gelatină;

500 grame de piersici;

50 grame de zahăr brun.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Într-un bol puneți albușurile și le batem spumă cu 30 de grame de miere. Vom folosi miere în loc de zahăr pentru a face desertul mai ușor și mai hrănitor. 

Plăcintă de mere cu blat din pâine uscată, un desert autentic și econom. O felie are doar 160 de calorii

În continuare, spălați cele 300 de grame de piersici. Fructele se taie în bucăți mici și se pun în paharul mixerului. Le veți mixa împreună cu zahărul brun, iar la final veți adăuga ricotta. 

Gelatina dizolvată în apă călduță se amestecă bine, într-un bol, cu smântână și cu zahărul pudră.

Amestecă un kiwi cu un iaurt și ulei de argan și aplică pe ten. Cea mai bună mască anti-îmbătrânire cu zero costuri

În acest moment, puteți combina toate ingredientele pregătite. Într-un bol se adaugă albușurile bătute spumă cu mierea, pireul de piersici, apoi smântâna bătută bine. Amestecați bine toate ingredientele, după care  le puteți muta într-o formă din silicon.

Piersicile rămase trebuie spălate și tăiate în felii subțiri. Cu ele veți decora suprafața prăjiturii care se  dă la congelator pentru patru ore.

Maioneză fără ulei și cu conținut scăzut de calorii: este perfectă pentru salatele de vară

După ce timpul a expirat, scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe un platou de servire. Acest desert de piersici și miere, proaspăt ca înghețata și moale ca smântâna, va fi cu adevărat fantastic pentru a încheia o seară minunată cu prietenii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel