TAS a respins solicitarea americanilor de a redeschide cazul finalei de la sol la Paris 2024. Ana Bărbosu rămâne cu medalia de bronz

Ana Maria Bărbosu va rămâne cu medalia de bronz după ce TAS a respins solicitarea americanilor de a redeschide cazul finalei de la sol, de la JO 2024.

Federația Română de Gimnastică (FRG) a anunțat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins solicitarea Federației de Gimnastică a SUA, Jordan Chiles și Comitetul Olimpic al SUA de a redeschide cazul concusului din finala de la sol de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

”Federația Română de Gimnastică dorește să anunțe faptul că TAS, printr-o comunicare oficială transmisă în urmă cu câteva minute, a respins solicitarea formulată de Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Jordan Chiles, și Comitetul Olimpic al Statelor Unite de a redeschide cazul.

TAS a subliniat că pe parcursul procedurilor s-a stabilit în mod concludent prin înregistrările oficiale furnizate de Federația Internațională de Gimnastică, necontestate de nicio parte în timpul procedurilor faptul că acea contestație depusă de dna. Landi a fost transmisă tardiv, după limita de 1 minut”; a transmis FRG într-o postare făcută pe contul de Facebook.

FOTO: captura FR Gimnastică @ Facebook

Citește și: Medalia Anei Bărbosu va ajunge în România. Mihai Covaliu (COSR): Este una meritată din toate punctele de vedere

Reamintim că Federația Internațională de Gimnastică a confirmat, sâmbătă, că românca Ana Maria Bărbosu își primește medalia de bronz, pe care a obținut-o cu nota 13.700 în concursul de sol de la Paris 2024, ca urmare a deciziei Ad Hoc a TAS, dar și că TAS a admis doar contestația gimnastei Ana Maria Bărbosu, nu și pe cea a Sabrinei Voinea (care a avut aceeași notă, 13,700, fiind departajate de dificultatea exercițiului).

După hotărârea de duminică, primele locuri au rămas la fel cu cele dinainte de depunerea contestației de către antrenoarea lui Jordan Chiles, și anume:

Locul 1. Rebeca Andrade (Brazilia) - nota 14.166

Locul 2. Simone Biles (SUA) - 14.133

Locul 3. Ana Maria Bărbosu (România) - 13.700

Locul 4. Sabrina Voinea (România) - 13.700

Locul 5. Jordan Chiles (SUA) - 13.666 (nota primită înaintea depunerii contestației admise de arbitre după finală).

După hotărârea de duminică, Federația Americană de Gimnastică a depus la TAS probe video, despre care susține că dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să își păstreze medalia de bronz, în proba de sol, obținută după ce a făcut contestație, la scurtă vreme după ce au fost anunțate rezultatele, iar Ana Maria Bărbosu era deja pregătită pentru premiere.

Bucuria gimnastei noastre, precum și a celor care au urmărit concursul a fost de scurtă durată, căci în urma contestației aceasta a fost coborâtă de pe podium, în timp ce Sabrina Voinea a ajuns pe locul 5.

Mai mult decât atât, în decizia TAS este stipulat și faptul că Chiles trebuie să returneze medalia.

”Timpul ștampilat, filmul arată că Landi (n.r. Cecile Landi, antrenoarea lui Chiles și Biles) a declarat prima dată solicitarea sa de a depune o contestaţie la masa de anchetă la 47 de secunde după ce scorul a fost postat, urmată de o a doua declarație la 55 de secunde după ce scorul a fost inițial afișat”, a transmis USA Gymnastics, conform unui comunicat.

Până la această nu este nicio reacție din partea Federației Americane de Gimastică, dar nici din partea lui Jordan Chiles, pe social media, în contextul în care sportiva a declarat sâmbătă că se retrage din această zonă, pentru a-și proteja sănătatea mintală.

De altfel, Nadia Comăneci a tras un semnal de alarmă, în acest sens. ”Tuturor fanilor din întreaga lume, vă rog să NU le mai atacați pe aceste tinere... este inacceptabil și crud”, a scris ”Zeița de la Montreal”, pe platforma X, numindu-le pe Ana Maria Bărbosu, Jordan Chiles și Sabrina Voinea. 

Citește și: Nadia Comăneci, reacţie de mare campioană după decizia TAS: Îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel