Tătaru ne spune că suntem pe un VAL 1 PRELUNGIT! Comparație uluitoare cu Europa valului 2

Foto AGERPRES
Foto AGERPRES

Declarațiile oficialilor din România, care se rezumă la a da vina pe populație și pe medici, în timp ce iau măsuri restrictive economice și uită de propria responabilitate, ajung să fie de-a dreptul revoltătoare. 

Ce am demonstrat noi?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că nu urmează un lockdown, ci restricții locale, susținând că ”demonstrația pe care am făcut-o atât noi, cât și organizațiile internaționale este faptul că portul unei măști, o distanțare și un dezinfectant pot scădea numărul de infectări”. Însă, în România masca a început să fie purtată în spații închise când am trecut de la starea de urgență la starea de alertă, iar din acel moment numărul zilnic de infectări a crescut. Astăzi, la aproape 5000 de cazuri pe zi, nu putem spune că masca, dezinfectantul și distanțarea și-au dovedit eficiența în țara noastră, din motive multiple. 

Val 1 prelungit

În același timp, Nelu Tătaru afirmă că ”uitați-vă ce înseamnă raportări în niște țări care au trecut în valul 2, în vreme ce noi mergem pe un val 1 prelungit și cred că o să-l lipim și cu influențe din valul 2 din celelalte țări”. 

Deci aflăm că nu mai suntem pe a doua cocoașă, ci pe un val unu prelungit, pe care o să-l lipim cu valul doi din alte țări. 

Număr de cazuri noi ca în Germania, care un sistem sanitar la zeci de ani distanță

Cu excepția zilei de luni, când bilanțul de noi cazuri este raportat după un număr redus de teste, în țara noastră, media ultimelor zile se află undeva la 4.000 de cazuri noi/zi, la o populație de aproximativ 20 de milioane de locuitori. 

Germania are 80 de milioane de locuitori și 12.000 de cazuri noi, conform ultimului bilanț. Dacă ar fi să raportăm situația din Germania la România, situația noastră ar fi chiar mai gravă, cu atât mai mult cu cât, în ciuda numărului ridicat de teste, nu ne ridicăm la nivelul Germaniei nici din acest punct de vedere, nici din punct de vedere sanitar, în țara noastră fiind pusă presiune pe spitale de la 2.000 de cazuri/zi.

Pe logica oficialilor, noi stăm mai bine decât alte țări, pentru că ele au mai mulți locuitori... 

Nu mai vorbim de inexistența anchetelelor epidemiologice, la care oficialii nici nu fac referire, deși vedem exemplul unor state precum Japonia sau Coreea de Sud, unde valul doi a fost combătut tocmai prin acest mecanism de urmărire rapidă a contacților. 

Și astfel, comparându-ne cu alte state europene, numărul de cazuri noi, raportat la numărul de locuitori, dar și la capacitatea sistemului sanitar, aflăm că situația noastră nu este deloc fericită și că nu degeaba medicii trag doar semnalele de alarmă, atât de obositoare pentru o parte a populației. Dar să ne împăcăm cu gândul că, parcă rupți de lume, noi suntem pe valul 1 prelungit... 

Anticipând, cred că ne vom ”lipi” de valul doi de Crăciun, când românii din diaspora se întorc la familii de sărbători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel