Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că la Spitalul Universitar din Bucureşti nu se impune managementul militar.
Nelu Tătaru a fost întrebat, marţi, la Braşov, dacă la Spitalul Universitar din Bucureşti s-a cerut ajutor militar, după ce 35 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus.
"Acum nu trebuie să ne obişnuim peste tot cu ajutor militar", a afirmat ministrul.
Ideea de aducere a medicilor militari pentru a rezolva criza generată de pandemie nu stă în picioare din două motive. În primul rând, nu sunt suficienți medici militari pentru toate spitalele. În plus, rămân și spitalele militare fără medici! Managementul militar este o soluție fantezistă, a subliniat Val Vâlcu.
Acest lucru s-a putut face într-o situație extremă cum a fost la Suceava, dar nu poți să militarizezi sistemul sanitar peste tot. Și nici nu avem de ce s-o facem.
În al doilea rând, în epoca Ceaușescu a fost militarizat sistemul energetic național, dar degeaba pentru că nu a crescut cu nimic eficiența. Atât putea sistemul energetic în vremea aceea. După Revoluție, s-a renunțat la măsură, a mai zis Val Vâlcu.
Militarizarea nu este o soluție pentru sistemul medical, cum nu a fost nici pentru sistemul energetic. A fost experiment făcut în 1985 și a durat până în momentul când a căzut Ceaușescu când s-a renunțat la ”salvarea miracol”. Orice sistem are o anumită limită. Un militar nu va putea să facă mai mult decât suportă sistemul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News