Tăvălita este o prăjitură delicioasă şi foarte uşor de preparat. Vă prezentăm o reţetă pe care o veţi adora.
Blat
6 ouă
2 căni de făina
O cană de zahăr
1 lingurţă de amoniac stins în puțin otet
7 linguri lapte
Crema
20 linguri lapte
20 linguri zahar
Un pachet unt
4 linguri cacao
Nuca de cocos sau miez de nucă
Blatul: Se bat ouăle cu zahărul, se adaugă laptele, amoniacul și făina. Se amestecă bine şi se pune într-o tavă. Se introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade, timp de 40 de minute. După ce s-a răcit, se taie cubuleţe.
Crema: Într-un vas, puneţi laptele, zahărul, untul și cacao. Se pune vasul pe foc şi se amestecă până când se topeşte zahărul.
Trecem fiecare cubuleţ prin crema caldă şi prin nucă de cocos, apoi le aşezăm pe un platou.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu