Taxa de habitat în Giurgiu a fost majorată

Taxa de habitat în municipiul Giurgiu a fost majorată cu 50% pentru cetăţenii care locuiesc la bloc şi cu 20 de procente pentru cei care locuiesc la casă, acum, valoarea acesteia fiind de 12 lei, unică pentru toţi cetăţenii din oraş.

"Prin proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare în municipiul Giurgiu se aprobă, din luna august, modificarea taxei de habitat pentru persoanele fizice cu domiciliul în municipiul Giurgiu, noul cuantum fiind de 12 lei pe lună de persoană care locuieşte la apartament, garsonieră sau casă", se arată în referatul de argumentare semnat de directorul executiv din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Adelina Pavel.

Pe 13 februarie a fost instituită, prin hotărârea CLM, numărul 40 taxa de habitat pentru persoanele fizice din municipiul Giurgiu în cuantum de zece lei la casă şi opt lei la apartament pentru ridicarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere de pe raza oraşului.

"Evaluând situaţia activităţii operatorului local de salubrizare în perioada cuprinsă între 15 februarie şi până în prezent, a fost constatat faptul că, deşi cantitatea de gunoi colectată s-a majorat, încasările taxei de habitat nu sunt proporţionale cu numărul de generatori de deşeuri, respectiv locuitori ai municipiului Giurgiu, la 30 iunie fiind colectată taxă în valoare de 1,597 milioane de lei, valoarea facturată de către operator municipalităţii fiind de 2,542 milioane de lei. Prin urmare, analizând datele rezultate în urma activităţii operatorului local de salubrizare, rezultă un cuantum al taxei de habitat de 12,05 lei pe lună de persoană", se mai arată în referatul de argumentare.

Totodată, prin noul Regulament de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare, şi proprietarii imobilelor nelocuite trebuie să achite taxa de habitat în sumă de 12 lei pe lună, iar unităţile de alimentaţie publică vor plăti o taxă care se va calcula în funcţie de numărul de mese.

Colectarea gunoiului se va face şi la case selectiv, numai în containere asigurate de CLM şi achitate de către cetăţeni, divers colorate şi inscripţionate în funcţie de tipul deşeurilor, menajere sau alte tipuri de materiale.

Municipalitatea spune că noua taxă de habitat din municipiul Giurgiu se încadrează în limitele cuantumului taxelor stabilite în majoritatea judeţelor din ţară şi a dat ca exemplu Tulcea, unde taxa de habitat este de 12,09 lei, Braşov - 11,80 lei, Vaslui - 10 lei, Buzău - 12,6 lei, Reşiţa - 14,95 lei şi Oradea - 14 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel