Taxa de salubrizare se micşorează. Vezi cât vom plăti pentru curăţenia din Capitală

pubele gunoi
pubele gunoi

Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat că actuala taxă de salubrizare de 10 lei va fi înlocuită cu impozitul pentru curăţenie, a cărui valoare va fi cu 15% mai mică. Modificarea va fi posibilă prin adoptarea strategiei de salubritate de către Consiliul General al Bucureştiului.

pubele gunoi"Este nevoie de acest impozit, care să înlocuiască actuala taxă, din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul că în momentul de faţă 30% dintre gospodăriile din Capitală nu au contracte de salubrizare iar alte 30% nu plătesc această taxă", ne-a declarat Raicu. Un alt motiv ar fi şi faptul că au apărut mai multe firme de profil care practică "preţuri de dumping", a declarat Raicu, pentru Gândul.

Tot marţi, membrii CGMB au decis că trei dintre cele şase sectoare ale Capitalei vor fi obligate să scoată la licitaţie serviciile de salubrizare. Procesul se va desfăşura pe durata a doi ani.

Sectoarele 2, 3 şi 6 au, în prezent, contracte expirate din anul 2004 li prelungite prin diverse acte adiţionale. Curtea de Apel Bucureşti a sancţionat ulterior această situaţie, la sesizarea Consiliului Concurenţei, care a dispus "obligarea municipalităţii la demararea procedurilor pentru achiziţia de noi contracte ale căror obiecte vor fi serviciile de salubrizare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel