Taxă de solidaritate. Diana Tache, de acord cu Bogdan Chirieac: Noi suntem la ghișeu să depunem hârtiuța

Foto Pexels
Foto Pexels

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avansat ideea instituirii unei „taxe de solidaritate” care să fie aplicată companiilor ce înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an, precizând că acest subiect va fi discutat după instalarea Guvernului.

Subiectul a fost comentat, marți seară, la Antena 3, în platoul „Sinteza Zilei” aflându-se Laszlo Attila (UDMR), Lucian Romașcanu (PSD), Diana Tache, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică.

„A apărut știrea că UDMR ar vrea această taxă. Pe cine vizează?”, l-a întrebat Mihai Gâdea pe Laszlo Attila: „S-a pus în discuție această problemă, ca și o sursă de finanțare. Vizează, în primul rând, companiile care au cifre de afaceri mari, nicidecum persoanele fizice. A fost pusă în discuție, urmând ca noua coaliție să decidă asupra ei. Din cifrele care au fost vehiculate, practic, s-a identificat o sursă de 1,5 miliarde euro ce ar putea fi colectată în acest fel, utilizându-se în acele domenii unde e nevoie!”

Ulterior, Mihai Gâdea i s-a adresat lui Lucian Romașcanu, prezent de asemenea în platoul Antena 3: „PSD a avut o altă propunere cu o taxare pe avere, lux, bogăție. Ați renunțat la ideea dumneavoastră?” „Nu este prinsă din ce am văzut în programul de guvernare, dar e o problemă - nu numai în România - această polarizare a veniturilor excesive sau extraordinare. (...) În ceea ce privește partea de taxare, așa numita taxă de solidaritate pe marile averi, e un lucru care trebuie făcut.”

Mihai Gâdea l-a întrebat, ulterior, pe Bogdan Chirieac, dacă, în opinia sa, o taxă de solidaritate care să vizeze companiile cu „profituri uriașe” ar putea fi o soluție. „În opinia mea, ar putea fi o soluție, doar că, în România, ea nu poate fi aplicată, fiindcă administrația României nu este capabilă de așa ceva. Administrația și justiția”, a spus Bogdan Chirieac.

„Ar fi o soluție, dacă ar fi capabilă România”, a intervenit și Diana Tache.

„Așa cum spunea Bogdan Chirieac, nici eu nu cred că se poate aplica în România. Este o idee foarte bună, dar nu cred că se poate aplica în România, având în vedere că noi suntem, în continuare, la ghișeu. La ghișeu să depunem hârtiuța, să o înregistrăm, să ne sune înapoi că nu am înregistrat-o corespunzător, și să ne trezim inclusiv cu somații”, a mai zis Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel