Taxele practicate de Academia de Studii Economice din București sunt mai mici decât finanțarea primită pentru locurile de la buget.
„Taxa pentru programul de licență noi nu am modificat-o de 3 ani și este 4.000 de lei, iar la programul de masterat este 5.000 de lei. La doctorat e de 10.000 de lei”, a spus Nicolae Istudor, rectorul ASE, într-un interviu cu Bogdan Chirieac și Val Vâlcu.
Taxele aplicate sunt pe fiecare an de studiu, a clarificat invitatul emisiunii, fiind întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac.
„Taxele se apropie un pic de finanțarea studiilor la buget. E drept că finanțarea e mai mare decât avem noi taxa”, a mai adăugat Nicolae Istudor.
Rectorul ASE a mai spus că anul universitar în 2021 începe în 27 septembrie.
Vezi și: ADMITERE ASE 2021, calendar și pași. Dosarele se depun online. Rectorul Istudor, informații complete
În cadrul conferinței „Responsabilitatea socială a universităților din România” organizată de DC Media Group, rectorul Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a declarat că, în opinia sa, este necesar un parteneriat între mediul de afaceri, universități și instituțiile de cercetare, dar și decidenții politici.
”Consider că trebuie să realizăm un parteneriat real între mediul de afaceri și universitățile și instituțiile de cercetare. Cu părere de rău, trebuie să spunem că nu am creat încă sau cel puțin așa am simțit eu în cinci ani de când sunt rector.”, a afirmat prof. univ. dr. Nicolae Istudor.
De asemenea, rectorul ASE a precizat că este necesară și realizarea unui parteneriat cu decidenții politici.
”Dacă realizăm acest parteneriat între cele trei categorii de actori, vom reuși în urma dezbaterilor să rezolvăm problemele comunității. Pe toți ar trebui să ne intereseze comunitatea din care facem parte.”, a subliniat el.
Vezi și: Te pregătești să devii student? Alege ASE!
Rectorul ASE a mai afirmat la conferința organizată de DC Media Group: 'Fiecare dintre noi avem un loc bine justificat și trebuie să participăm la soluționarea problemelor economice. Știm că universitățile sunt deschise, toate ne-am deschis spre a identifica problemele și a le soluționa. Dovadă că suntem și prin clasamentele internaționale.'
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu