Taxa pe câini şi pisici la Brașov, mai mare decât impozitul pe o vilă

Consililul Local al Primăriei Braşov a impus o nouă taxă cetăţenilor prin care li se cere acestora să îşi sterilizeze animalele de companie, în caz contrar vor plăti o taxă de 300 de lei, atât timp cât trăieşte animalul. În comparaţie impozitul pe o vilă din centrul Braşovului este de 193 de lei.

Taxa este unică indiferent de numărul animalelor deţinute. „Cei care refuză sterilizarea plătesc acest impozit pe an şi vor plăti anual până când vor steriliza animalul. Toate prevederile din Regulament au la bază legislaţia europeană", a spus şeful Serviciului Public Poliţia Animalelor, Flavius Bărbulescu, citat de Adevărul.

Autorităţile au luat decizia impunerii acestei taxe pe motiv că persoanele care nu sterilizează câinii şi pisicile intenţionează să îi dea la împerecheat şi să obţină bani din vânzarea puilor.

Crescătorii de animale nu sunt de acord cu noua taxă. „Sterilizarea este bună pentru ca animalele care nu sunt de rasă să nu se mai înmulţească şi să stea pe străzi. Nu sunt de acord însă cu sterilizarea câinilor de rasă. Sunt de acord că trebuie să plătim un fel de impozit pentru ei, dar nu o taxă pentru că refuzăm sterilizarea", a declarat Constantin Gotcă, crescător de câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel