Taxa pe cifra de afaceri pentru companiile de petrol și gaze, micșorată. Marcel Boloș: E un capăt de țară?

Taxa pe cifra de afaceri pentru companiile de petrol și gaze, micșorată. Marcel Boloș: E un capăt de țară? / Foto: Pixabay
Taxa pe cifra de afaceri pentru companiile de petrol și gaze, micșorată. Marcel Boloș: E un capăt de țară? / Foto: Pixabay

Marcel Boloș a fost întrebat de ce s-a micșorat taxa pe cifra de afaceri pentru companiile de petrol și gaze de la 1% la 0,5%. 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a fost întrebat aseară în platoul Antena 3 CNN, despre motivul pentru care a fost micșorată taxa de afaceri pentru companiile de petrol și gaze de la 1 la 0,5%. 

"Domnule ministru, vreau să ne spuneți, pentru că astăzi în discursurile publice s-a vorbit despre echitate, de ce ați micșorat taxa pe cifra de afaceri pentru companiile de petrol și gaze de la 1% la 0,5%. A câta oara statul român schimbă legile pentru ca o companie, ca OMV de exemplu, să plătească mai puțin la stat?", l-a întrebat Cătălina Porumboiu.

Marcel Boloș: Pentru România 0,5% din cifra de afaceri pentru bogățiile acestei țări este un capăt de țară?

"Discutăm de domeniu petrol și gaze naturale unde cifra de afaceri este de ordinul zecilor de miliarde de lei. Nu vreau să dau denumirea companiei, dar dau două exemple: o companie care are 55 de miliarde de lei cifra de afaceri, a doua are 24 de miliarde de lei cifra de afaceri. Profitul net este de zece miliarde de lei. Credeți că pentru România, 0,5% din cifra de afaceri pentru bogățiile acestei țări este un capăt de țară?", a declarat Marcel Boloș. 

OMV Petrom, mai puțini bani la bugetul de stat

Se întâmplă în contextul în care statul român a schimbat anul acesta legea prin care OMV să nu mai plătească un miliard de euro la bugetul statului, ci 300 de milioane de euro. Mai mult decât atât, săptămâna trecută OMV a cerut Guvernului să nu mai plătească nici cei 300 de milioane de euro, ci doar 150 de milioane de euro.  

VEZI ȘI: Virgil Popescu: OMV a dat România în judecată pe clauza de preemţiune din legea offshore privind vânzarea gazului din Marea Neagră

"Discutăm de plata unei taxe la bugetul de stat mai mult, adică în favoarea statului, adică impozitul pe profit plus 0,5% din cifra de afaceri. Mecanismul este la fel ca și la bănci. Aceste bogății sunt ale statului român, vorbim de gaze naturale, de profituri pe care noi le vedem la Ministerul de Finanțe. Guvernul României, prin pachetul de măsuri, nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentar", a mai spus Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel