Taxe la Cimitirul Municipal Sibiu, pentru trasul clopotelor şi folosirea toaletei. Amenzi de până la 2.500 de lei

Taxe la Cimitirul Municipal Sibiu, pentru trasul clopotelor şi folosirea toaletei. Amenzi de până la 2.500 de lei / Foto: Pixabay
Taxe la Cimitirul Municipal Sibiu, pentru trasul clopotelor şi folosirea toaletei. Amenzi de până la 2.500 de lei / Foto: Pixabay

Noi taxe ar putea fi introduse la Cimitirul Municipal Sibiu.

Noi taxe ar putea fi introduse la Cimitirul Municipal Sibiu, după ce un proiect de hotărâre prin care se propune modificarea regulamentului de funcționare a acestuia este pus în dezbatere publică până în 24 iulie. Prin proiectul Primăriei Sibiu se propun o serie de modificări de prețuri, dar și ridicarea nivelului unor amenzi, scrie Turnul Sfatului.

Astfel, s-a propus ca amenda pentru efectuarea de construcţii funerare fără obţinerea dreptului de lucru în cimitir să fie cuprinsă între 2.000 şi 2.500 de lei. Aceeaşi sancţiune va fi aplicată şi pentru cei care continuă lucrările de construcţii funerare după retragerea dreptului de lucru în cimitir.

Taxe pentru trasul clopotelor şi folosirea toaletei

În plus, s-a actualizat lista tarifelor pentru serviciile oferite de Serviciul Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu. Accesul la toaletă este cel mai ieftin, costând doar 1 leu. Trasul clopotelor va avea un tarif de 2 lei, iar taxa de intrare cu autoturismul pe teritoriul cimitirului va fi de 3 lei.

Pentru concesionarea unui loc de mormânt în caz de deces, se va percepe o taxă de 310 lei. În cazul rezervării unui loc pentru 25 de ani în situația în care decesul nu a avut loc încă, prețul va fi de 1.000 de lei, potrivit sursei citate anterior. Preluarea concesionării pentru încă 25 de ani va costa 660 de lei, iar pentru înhumare şi săparea gropii, tariful va fi de 470 de lei. O curățare a mormântului pentru parastas va costa 120 de lei, iar igienizarea unui cavou este estimată la 70 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel