Taxi-uri aeriene între insulele din Grecia. Preţul nu depăşeşte tariful taxi-urilor convenţionale

Fotografie de la NEOSiAM 2021, Pexels
Fotografie de la NEOSiAM 2021, Pexels

Se numesc EVTOL şi vor transporta pasageri pe cale aeriană între insulele din Grecia. 

Autorităţile greceşti au anunţat în urmă cu două zile planul pentru introducerea taxi-urilor aeriene între insulele greceşti. EVTOL-urile sunt vehicule cu dimensiuni mici, pot căra până la şase persoane, şi decolează şi aterizează vertical. În plus, nu sunt zgomotoase, iar tariful nu este diferit de cel al taxi-urilor convenţionale, scrie B1

Youtube video image

Casă în Grecia. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți cumpăra o locuință în Republica Elenă

În ultimii ani, tot mai mulți români își cumpără case în Grecia. Alegerea lor poate fi ușor înțeleasă, locuințele pot fi găsite la prețuri accesibile, iar peisajele din Republica Elenă te fac să nu mai vrei să pleci de acolo. 

După câteva vacanțe petrecute în insula Thassos, soții Căileanu s-au hotărât să își cumpere acolo o casă. Aceștia au povestit pentru Știrile Pro Tv că s-ar mulțumi cu o suprafață utilă de 80 de metri pătrați, dacă ar avea vedere la mare.

"Mai mult ne interesează curtea, pentru că în general afară se desfășoară activitățile cele mai multe. Bugetul e limitat, între 70.000 și 120.000 de euro.", a spus Cristian Căileanu.

Ce fel de case caută românii în Grecia

La fel ca ei, mii de alți români caută o locuință în Grecia. Unii își doresc doar o casă de vacanță, alții se gândesc că ar fi o investiție sigură. Mai sunt și cei care pur și simplu vor să se mute într-o țară mai caldă.

"Majoritatea românilor caută proprietăți, fie terenuri, fie case renovabile, fie vile, dar pe malul mării, sau la o distanță cât mai mică de mare.", a spus Adela Minae, reprezentanta unei agenții imobiliare.

Andreea Negoiță vinde o casă de 170 de metri pătrați, cu patru dormitoare și terasă, pe insula Evia. Vrea 145 de mii de euro pe ea.

"Casa mea de exemplu e la un kilometru de mare, adică te urci în mașină și în două minute de mers ajungi la mare.", a declarat Andreea Negoiță, proprietar casă.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți cumpăra o casă în Grecia

Pentru a cumpăra un imobil în Grecia, românii au nevoie doar de buletin, un număr de înregistrare fiscal emis acolo de un contabil, și, desigur, de banii necesari în contul bancar. Pot obține credite de la băncile din Grecia doar dacă au venituri într-o monedă de circulație internațională.

O raportare Eurostat arată că Grecia, Italia și Cipru sunt singurele țări din Uniunea Europeană în care prețurile de pe piața rezidențială sunt mai mici acum decât în 2010.

"Prețurile rămân, după estimările noastre, undeva la 25% mai mici decât 2008, 2009, când criza a început în Grecia. Este un contrast cu prețurile europene unde prețurile au crescut cu mai mult de 40% în aceeași perioadă.", a spus Nikos Magginas, Chief Economist National Bank of Greece. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel