Taximetriștii, scandal cu reprezentanții Uber, Bolt și Clever în fața Ministerului Transporturilor

Taxi-uri - imagine ilustrativă
Taxi-uri - imagine ilustrativă

Reprezentanţii firmelor de taxi şi-au susţinut vehement nemulţumirile legate de companiile de ridesharing, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de OUG privind activităţile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, organizată luni la Ministerul Transporturilor.

Taximetriștii au ameninţat cu greva foamei și i-au acuzat pe șoferii care colaborează cu Uber, Bolt şi Clever că fac parte dintr-un sistem de taxi paralel. Taximetriştii au mai susţinut că legea le permite şoferilor care ultilizează platformele online să falimenteze programul Rabla, întrucât pot folosi maşini cu 15 ani vechime. „Vreţi să faceţi din taximetrie ajutor social pentru hârburi", au strigat taximetriştii în sala de conferinţe a Ministerului Transporturilor. „Astăzi, o Dacie cu semnătura lui Iliescu poate să facă Bolt", au mai adăugat aceştia, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii taximetriştilor nemulţumiţi de parcursul legislativ al ordonanţei au susţinut că urgenţa proiectului nu este justificată, iar în cazul în care aceasta va fi aprobată, vor cere abrogarea actului normativ.

Ce au spus companiile de ridesharing

Companiile de ridesharing au afirmat că nu înţeleg de ce un serviciu digitalizat ar trebui să revină la vechea facturare tradiţională. Ei spun că proiectul legislativ este normal pentru o ţară modernă, membră a Uniunii Europene.

Concluziile s-au arătat favorabile activităţilor de transport alternativ, întrucât reprezentanţii Ministerului Transporturilor au afirmat că susţin tehnologia în business şi vor să creeze o platformă universală care să mulţumească şi cerinţele taximetriştilor.

Discuţiile au avut loc luni în sala de conferinţe a Ministerului Transporturilor. Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind activităţile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto a fost publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor, în data de 23 mai 2019. În cadrul procesului de consultare publică, cei interesați au avut la dispoziție 12 zile în care au avut posibilitatea să transmită propuneri/observații referitoare la textul proiectului.

Vezi și: Companiile de ridesharing plătesc anual în România beneficii de peste un miliard de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel