Taximetristul care a văzut-o pe Alexandra, pact cu Dincă? Psihologul Ovidiu Telegescu: IMPLICAREA ar fi salvat o viață

foto Arhivă
foto Arhivă

S-a aflat recent că Alexandra Măceșanu a fost văzută de un taximetrist urcându-se la Dincă în mașină. Bărbatul care putea să-i salveze viața anunțând acest lucru a preferat însă, să tacă.

Psihologul Ovidiu Telegescu a oferit o explicație privind ce s-a întâmplat în mintea taximetristului care a preferat să nu spună nimic despre faptul că Alexandra s-a urcat în mașina lui Dincă. Bărbatul îi cunoștea atât pe inculpat, cât și pe fata dată dispărută. Ba mai mult, a doua zi după răpire, părinții Alexandrei s-au urcat în taxi-ul condus de acesta. 

Taximetristul doar a asistat la discuția părinților Alexandrei despre dispariție gândindu-se că „nu e treaba mea”.

„Asistăm la o lipsă de motivație a cetățenilor, de ceva timp. Aș încadra mai repede în categoria tulburărilor de personalitate pentru că, astfel de oameni care îl iau pe *Nu e treaba mea* în brațe au un comportament caracterizat de acea rigiditate, de deviația majoră de la norma socială. Este acea lipsă de empatie. Nu suntem conștienți de modul în care comportamentul nostru și reacțiile îi afectează pe cei din jur. În situația aceasta, implicarea ar fi salvat o viață”, a spus Ovidiu Telegescu. 

Ovidiu Telegescu a precizat că „nu este normal, este total ilogic. Mai ales că e un caz mediatizat și știi că de tine depinde viața unui om. Nu putem vorbi de teamă, nici de pact cu infractorul, ci de deviație comportamentală”.

„Teama în sine sau orice anxietate apare în timp, în urma unor evenimente negative. Aici nu avem cum să le legăm. În situația asta nu stă în picioare teama de a mă teme de Dincă, de familia lui Dincă. E vorba de lipsa de empatie pentru că *Nu mă interesează și viața mea e mai ușoară dacă mă fac că nu văd*”, a mai spus psihologul Ovidiu Telegescu la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel