Iată cum poți pregăti cei mai gustoși morcovi la cuptor cu un sos aromat de unt cu usturoi.
1 kg morcovi
100 g unt
3 linguri miere
4 căței usturoi
sare
piper
pătrunjel mărunțit
Curăță morcovii. După ce îi tai în jumătate pe lungime, pune-i pe o tavă unsă cu ulei.
Topește untul într-o cratiță, apoi adaugă mierea. Adaugă usturoiul mărunțit și amestecă timp de un minut. Dă sosul de unt cu usturoi de pe foc și toarnă jumătate din el peste cartofii tăiați. Apoi, amestecă morcovii, presară sare și piper, apoi dă-i la cuptor la 200 de grade, acoperă cu folie de aluminiu timp de zece minute, notează retetepractice.ro.
Apoi, înlătură folia de aluminiu și mai lasă morcovii la cuptor pentru alte zece minute.
Pune sosul de unt cu usturoi peste morcovii copți și servește-i drept garnitură, alături de o salată sau ca atare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News