EXCLUSIV  Te costă vreo 20 de bani masca pe care o faci cu roșii. Tenul tău va radia. Ce ingredient secret trebuie să adaugi afli de la Mirela Vescan și Thea Haimovitz / video

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (PhotoMIX Company)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (PhotoMIX Company)

Mirela Vescan și Thea Haimovitz au avut o ediție specială a emisiunii Mi-Th influencer de pe DC News și Spectacola unde ne-au dezvăluit trucuri din natură aduse de toamnă.

 

De această dată s-au referit la puterea roșiilor.

Când vine vorba de îngrijirea pielii, nu trebuie să mergeți departe în căutarea ingredientelor care vă vor oferi o piele sănătoasă și strălucitoare. Disponibil în aproape orice bucătărie, beneficiile roșiilor pentru piele sunt numeroase. Conține mai multe vitamine și nutrienți care vă ajută să aveți  "pielea visurilor".

Bogate in licopen, un antioxidant care se găsește în roșii pot repara pielea deteriorată și îi poate reda stralucirea naturală și  sănătoasă. Proprietățile sale acide și astringente îl fac un ingredient excelent pentru femeile cu ten gras și predispus la acnee.

Ce conțin roșiile?


Vitamina A. Estompează petele întunecate, elimină petele și netezește pielea aspră.


Vitaminele grupului B. Încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Combat radicalii liberi care duc la apariția ridurilor fine și daune celulelor sănătoase ale pielii.


Vitamina C. Ajută la formarea colagenului și la menținerea tensiunii și elasticității pielii.


Calciu. Compune stratul superior al pielii și vindecă pielea uscată.


Potasiu. Rezolvă pielea uscată prin hidratarea și hidratarea celulelor pielii.


Magneziu. Încetineste procesul de îmbătrânire al pielii.


Beneficiile roșiilor pentru piele și sănătate

1. Reduce excesul de sebum

2. Îndepărtează pielea uscată

3. Previne acneea

4. Oferă luminozitate pielii

5. Întârzie semnele îmbătrânirii

6. Închide  porii

7. Ameliorează iritația pielii


Acneea este o preocupare comună în rândul adolescenților și adulților, iar tomatele te ajută să scapi de ea. Roșia conține agenți de curățare profundă și, după cum am menționat mai sus, corectează și nivelul pH-ului pielii, prin urmare poate preveni foarte bine erupțiile și reduce acneea.


Cum se utilizează:

• Scoateți pulpa de la o roșie și adăugați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai.

• Se amestecă bine și se aplică pe toată fața și se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală.

• Repetați de două până la trei ori pe săptămână pentru a vă trata pielea predispusă la acnee.


Altă mască de față cu roșii și miere (reduce petele)

Dacă ai tenul plictisitor și lipsit de viață, folosește această mască de față care luminează pielea, făcută cu roșii și miere. Pentru a-ți face masca de față, amestecați 1/2 roșie coaptă cu 1 lingură de miere.

Aplicați această pastă pe față și lăsați-o timp de 15 minute. Apoi spălați masca de față cu apă rece și uscați-vă pielea cu un prosop curat. Această mască de față va reduce aspectul petelor de pe piele și, de asemenea, va lumina tenul pielii, au spus Mirela Vescan și Thea Haimovitz.

Mai multe detalii vedeți în emisiunea noastră:

Youtube video image

VEZI ȘI: Mirela Vescan și Thea Haimovitz vin cu o rețetă simplă de frumusețe naturală cu un ingredient vedetă al toamnei: cătina

Specialistele noastre s-au referit, printre altele, și la cătină.


Una dintre cele mai bogate surse de vitamina C de pe planetă este cătina. Aceasta crește peste tot la noi în țară, liberă sau cultivată. Există multe beneficii ale folosirii uleiului de cătină pe piele. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, acest ulei unic ajută la vindecarea, hrănirea și întinerirea pielii. 


Uleiul de cătină este bun pentru a ajuta la atenuarea eczemei, rozaceei și arsurilor cauzate de radiații și expunerea la soare. Aveți grijă când aplicați local ulei de fructe de cătină. Uleiul este închis la culoare și poate păta pielea și hainele. Pentru a evita petele nedorite de ulei de cătină, se recomandă diluarea uleiului cu uleiuri purtătoare ușoare, cum ar fi uleiul de semințe din strugure sau ulei din sâmburi de caise. Vezi continuarea aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel